13:15 05.06.2013

У "Батьківщині" вважають абсурдною ідею про збір 1% податку з українців, що виїжджають у відпустку за кордон

2 хв читати

Ідея про збір 1% податку з українців, що виїжджають у відпустку за кордон, неможлива в реалізації, вважає голова підкомітету з питань оподаткування посередніми податками (окрім акцизного податку) парламентського комітету з питань податкової та митної політики Сергій Терьохін (фракція "Батьківщина").

"Такого проекту в природі ще не існує. Він на рівні ідеї. Ідея ця не нова. Коли ухвалювали Податковий кодекс, деякі депутати з нинішньої більшості вже подавали щось подібне, але ці пропозиції було відхилено", - сказав С.Терьохін журналістам у середу, коментуючи ініціативу про введення 1% податку з громадян України, що виїжджають у відпустку до інших країн.

За його словами, пропонується, щоб "кожна людина, яка від'їжджає на відпочинок, сплачувала 1% від мінімальної заробітної плати як своєрідний податок на туризм".

При цьому, зазначив С.Терьохін, "виникає декілька сакраментальних запитань". Наприклад, звідки той, хто збиратиме цей податок, знає, що людина їде відпочивати. "Припустимо, якщо це ділова поїздка або дипломатична поїздка... хто вирішуватиме?", - запитує він

С.Терьохін також наголосив, що непоодинокими є випадки, коли людина самостійно оплачує готель за кордоном, самостійно купує квитки і виїжджає на відпочинок, не користуючись послугами туристичних агентств. "Вони що, у такому разі зарубіжні готелі оподатковуватимуть? Я хотів би подивитися, як вони це зроблять", - сказав депутат.

Крім того, за його словами, залишилося невирішеним питання про те, хто збиратиме цей податок: прикордонники, митники.

"Перед тим, як щось озвучувати, треба знайти хоча б якийсь сенс у цій ідеї", - сказав С.Терьохін.

Він також зазначив, що не вбачає у такій ідеї жодних економічних цілей для України. "Я не люблю коментувати те, що коментувати дуже складно або неможливо... Ви до мене звертаєтеся як до економіста, а я - не психіатр, і не можу коментувати рішення нинішньої влади", - сказав депутат.

Як писало видання "Коммерсант-Украина", 3 червня на закритому засіданні українського уряду голова Державного агентства з питань туризму і курортів Олена Шаповалова запропонувала ввести податок розміром 1% від мінімальної зарплати для всіх громадян України, що виїжджають відпочивати за кордон. Одержані кошти Держагентство планує витратити на розвиток туристичної галузі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА