11:08 12.06.2013

Томенко: Хмельницька облрада вирішила оподаткувати збір громадянами грибів, ягід та горіхів

2 хв читати

Хмельницька обласна рада відповідно до подання голови Хмельницької облдержадміністрації запровадила ставки збору за спеціальне використання лісових ресурсів місцевого значення - тобто, за збір у лісах грибів, ягід, горіхів тощо, заявив народний депутат від фракції "Батьківщина" Микола Томенко.

Таку ініціативу місцева влада запровадила "з метою раціонального використання лісових ресурсів та збільшення надходжень до місцевих бюджетів", повідомляє прес-служба М.Томенка в середу.

У повідомленні зазначено, що народний депутат із цього приводу звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням оскаржити це рішення як незаконне, оскільки фактично йдеться про те, що керівництво Хмельницької області вирішило ввести додаткові місцеві збори та податки для громадян. У той час як вичерпний перелік місцевих і загальнодержавних податків і зборів визначає Податковий кодекс, а затверджує Верховна Рада України.

"Така логіка дій від місцевого голови ОДА не є дивиною. Він на сьогодні прославився тим, що його родина та близькі до нього люди масово беруть в оренду озера на території області. А тому тепер, за логікою речей, очевидно, вирішили, що ліси, гриби та ягоди - це власність влади Хмельниччини, якою вона може користуватися безкоштовно, а всі інші - за гроші", - висловив думку нардеп.

У зв'язку з цим народний депутат звертається до Генерального прокурора України з проханням перевірити дотримання законності цього рішення Хмельницької облради, яке обмежує права людей та суперечить нормам Конституції, де зазначено, що земля та інші природні ресурси, які розміщуються в межах території України, є об'єктами права власності українського народу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА