17:04 19.06.2013

Україна розглядає маршрут постачання зрідженого газу не лише через Босфор - міністр Ставицький

1 хв читати

Україна розглядає маршрут постачання зрідженого газу не лише через Босфор, а й через Чорне море, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

"Ми розглядаємо постачання не лише через Босфор, а й усередині Чорного моря. Ми відпрацьовуємо це з нашими грузинськими, азербайджанськими і туркменськими колегами", - сказав він журналістам у середу в Києві.

Як повідомлялося, 1 березня президент України Віктор Янукович заявив, що Київ вивчає можливість будівництва термінала для зрідженого газу в басейні Середземного моря перед Босфором із подальшим постачанням отриманого ресурсу через трубопровідну мережу. "Ми працюємо з нашими європейськими партнерами, щоб мати можливість постачати газ іншими способами. Ми бачимо, що така можливість є - будівництво газового термінала в басейні Середземного моря перед Босфором, щоб не йти через Босфор", - сказав він.

Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив, що Україна продовжує переговори з Туреччиною з приводу проходження танкерів зі скрапленим природним газом (СПГ) через Босфорську протоку. За його словами, Туреччина не дуже охоче розглядає можливість проходження танкерів зі скрапленим газом через свої протоки.

У зв'язку з цим, уточнив прем'єр, Україна вивчає різні можливості для забезпечення країни поставками газу через термінали його регазифікації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА