11:42 16.07.2013

Томенко: опозиція на наступній сесії ВР має приділити більше уваги антикорупційним та соціально-економічним питанням

2 хв читати
Томенко: опозиція на наступній сесії ВР має приділити більше уваги антикорупційним та соціально-економічним питанням

На наступній сесії Верховної Ради України опозиція має зосередиться на соціально-економічних питаннях та обстоювати повноваження парламенту у кадрових питаннях, вважає голова комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.

"Під час наступної сесії опозиції необхідно більше уваги приділити антикорупційним, соціально-економічним питанням, а також обстоювати збільшення повноважень парламенту в кадрових питаннях і контролі за використанням бюджетних коштів", - зазначив голова комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок, розповідаючи про зустріч з виборцями Черкаської області.

М.Томенко відзначив три позитивних моменти роботи опозиції під час другої сесії парламенту - активна робота щодо ухваленя законопроектів, що стосуються євроінтеграції України, введення персонального голосування народних депутатів і "висока ступінь координації у діяльності трьох опозиційних фракцій".

Серед недоліків роботи М.Томенко назвав те, що "опозиція не змогла жорстко контролювати економічні питання загалом і бюджетні зокрема". "Сьогоднішній запит суспільства виглядає так, щоб опозиція не допускала фантастичних зловживань бюджетними коштами через тендерні закупівлі і неадекватне використання коштів державного та місцевих бюджетів, а також забезпечила справедливий розподіл коштів для регіонів та місцевих рад", - сказав він.

Депутат зазначив, що прикладом такого несправедливого розподілу бюджетних коштів може бути постанова Кабінету Міністрів від 3 липня цього року, згідно з якою, зокрема, було виділено на Черкаську область близько 9 млн грн, а на Донецьку область удесятеро більше - 132 млн грн.

М.Томенко також вважає недоліком у роботі те, що "опозиція активно зловживала блокуванням, яке в багатьох випадках було неефективним". "Ефективним було блокування, пов'язане з персональним голосуванням, оскільки цього вимагала більшість у суспільстві, однак блокування з вимогою приходу президента до парламенту чи чогось іншого не видавалося суспільно важливим запитом", - вважає він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА