14:54 05.11.2013

У затримці з ухваленням низки законів Томенко вбачає "тихий відхід влади від євроінтеграції"

2 хв читати
У затримці з ухваленням низки законів Томенко вбачає "тихий відхід влади від євроінтеграції"

Голова комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради Микола Томенко підозрює, що українська влада потихеньку відмовляється від своїх євроінтеграційних намірів, оскільки не ухвалює необхідних для цього законів.

"Сьогодні неготовність голосувати за вирішення питання Тимошенко - це не випадкова позиція. Вона пов'язана з двома законопроектами, які були абсолютно чітко і однозначно узгоджені як обов'язкові законопроекти до підписання угоди про асоціацію у Вільнюсі - законопроект про створення громадського телебачення, і про раздержавлення друкованих ЗМІ", - сказав він на брифінгу у вівторок.

За його словами, ще місяць тому і керівництво Партії регіонів, і Адміністрація президента відзвітували про те, що вони зроблять все для того, щоб ці законопроекти були підтримані та проголосовані в парламенті.

"Протягом трьох пленарних тижнів за вказівкою уряду в апараті Верховної Ради відбувається така ситуація, що перед погоджувальною радою ці законопроекти, які комітет вже давно підготував, потрапляють у розклад на четвер другим або третім питанням, однак коли в четвер справа доходить до голосування, ці законопроекти виявляються в списку питань на 49 або 50 місці. За нашою інформацією, адміністрація президента і уряд провели нараду і дійшли висновку про те, що напередодні президентської виборчої кампанії було б абсолютно неправильно починати роздержавлення державних газет, які висвітлюватимуть президентську кампанію і розповідатимуть про славні діяння чиновників, а, тим паче, створювати громадське телебачення, і, таким чином, ставити під загрозу ресурс першого національного телеканалу та обласних телерадіокомпаній", - сказав М.Томенко.

За його словами, те, що влада відмовилася підтримати закон про роздержавлення друкованих ЗМІ та громадського телебачення, свідчить про те, що "сьогодні влада реалізує сценарій тихого відходу від європейської інтеграції, провалу підписання угоди і має намір потихеньку дистанціюватися й перейти у систему відносин з Росією і активної участі в Митному союзі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА