16:49 08.11.2013

Кокс і Кваснєвський мовчки полишили лікарню Тимошенко

3 хв читати
Кокс і Кваснєвський мовчки полишили лікарню Тимошенко

Спостерігачі від Європейського парламенту (ЄП) екс-президент Польщі Александр Кваснєвський і колишній президент ЄП Пет Кокс виїхали з ЦКЛ № 5 (Харків), де проходить курс лікування екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", кортеж із мікроавтобусом, в якому перебували П.Кокс та А.Кваснєвський, виїхав з території лікарні в супроводі машини ДАІ о 16. 10, як зазвичай, не зупиняючись біля журналістів, які чекали перед входом до ЦКЛ.

Прибічники Тимошенко, які чергують під лікарнею, проводили машини, скандуючи "Юлі - волю!".

На території ЦКЛ спостерігачі ЄП перебували близько 2-х годин.

Раніше в п'ятницю в Києві П.Кокс та А.Кваснєвський провели консультації з керівництвом Верховної Ради та головами парламентських фракцій.

"Складно, все складно", - сказав А.Кваснєвський журналістам, відповідаючи на запитання, як проходять переговори з українським спікером Володимиром Рибаком і лідерами фракцій.

Відповідаючи на запитання, чи буде продовжено переговори, він відповів: "Так, будемо продовжувати".

Спостерігачі від ЄП прилетіли до Києва в середу, 6 листопада. У четвер вони зустрілися з президентом Віктором Януковичем, а потім провели консультації з керівництвом Верховної Ради та головами парламентських фракцій.

За словами віце-спікера ВР Руслана Кошулинського, місія визначила дедлайн для ухвалення пакета законів, необхідних для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС "Місія Кваснєвського-Кокса показала часові межі нам - як треба вкластися парламенту для ухвалення рішення. Сьогодні це вівторок-середа (наступного тижня - ІФ) - останні дні ухвалення цих трьох основних пакетних законопроектів", - повідомив Р.Кошулинский журналістам після зустрічі керівництва парламенту і голів фракцій з П.Коксом і А.Квасневским.

Як повідомлялося, Брюссель очікує від українського парламенту ухвалення ще трьох документів: щодо вирішення "питання Тимошенко", закону про прокуратуру України і про реформування виборчого законодавства.

Це вже третій візит А.Кваснєвського і П. Кокса до України після рішення про продовження місії на місяць, до середини листопада. До цього вони приїжджали 21-22 жовтня і 29-31 жовтня.

Як повідомлялося, П.Кокс та А.Кваснєвський стали спостерігачами від Європейського парламенту за судовими процесами над екс-прем'єром України Юлією Тимошенко і розпочали роботу 11 червня 2012 року. Відповідних домовленостей було досягнуто між прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Пізніше їхній мандат було розширено: окрім справ Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасово виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка.

18 квітня 2013 року доповідь місії обговорювали в Страсбурзі в рамках засідання Конференції президентів Європейського парламенту. За підсумками дискусії було ухвалено рішення про продовження місії до вересня цього року.

4 жовтня 2013 року стало відомо, що А.Кваснєвський та П.Кокс передали Ю.Тимошенко пропозицію про лікування в Німеччині і екс-прем'єр пристала на неї. Крім того, вони подали президенту України прохання про помилування Ю.Тимошенко.

15 жовтня на позачерговому засіданні конференції президентів ЄП мандат наглядової місії було продовжено ще на місяць. Місія повинна представити свій звіт 14 листопада. Її висновки матимуть вирішальне значення при прийнятті Євросоюзом рішення про те, чи варто підписувати угоду про асоціацію з Україною на Вільнюському саміті, що відбудеться 28-29 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА