15:37 02.12.2013

Київська облрада засудила насильство на акціях у Києві та запропонувала організувати широкий діалог для вирішення наявної ситуації

2 хв читати
Київська облрада засудила насильство на акціях у Києві та запропонувала організувати широкий діалог для вирішення наявної ситуації

Київська обласна рада засудила насильство з боку правоохоронних органів під час масових акцій і запропонувала створити робочу групу для вирішення ситуації у країні, повідомив голова Київської обласної державної адміністрації (КОДА) Анатолій Присяжнюк.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок він повідомив, що таке рішення було ухвалено на сесії облради в понеділок.

"Розглядалося питання про ситуацію, що склалася сьогодні в державі. Ми надали можливість висловитися і народним депутатам, і депутатам облради. Ми поважаємо право кожного на проведення мирних зібрань, гарантованих Конституцією, водночас засуджуємо ескалацію свавілля і насильства під час проведення акцій протесту, зокрема із застосуванням сили правоохоронцями та побиття журналістів", - повідомив він.

"Президент України Віктор Янукович оцінив події, що відбулися на майдані Незалежності, і доручив Генеральній прокуратурі здійснити перевірку всіх обставин. І ми повинні мати витримку, дочекатися, доки Генпрокуратура ухвалить рішення і доведе його до відома людей", - наголосив голова КОДА.

При цьому, за його словами, Київська облрада засудила "провокації, що відбулися 1 грудня біля адміністрації президента України, Київської міської державної адміністрації, Будинку Профспілок, і вважає, що вони заслуговують на застосування до їх ініціаторів передбачених законодавством санкцій".

"Ми запропонували створити робочу групу з представників громадських організацій, політичний сил, журналістів, щоб провести діалог, ухвалити розумне рішення і зупинити те, що відбувається", - зазначив він.

За його словами, створення такої робочої групи необхідно, "щоб не просто вгамувати пристрасті, але і ухвалити правильне виважене рішення, тому що силові методи вирішення не є раціональними".

"Необхідно сісти за стіл переговорів всім політичним силам та представникам громадськості, відкинути емоції, оскільки я поважаю людей, які вийшли на мирні зібрання. Водночас я поважаю і українське суспільство, а воно ще не сказало, який шлях ми маємо обрати, який курс. Президент чітко сказав, що він не зверне з євроінтеграційного шляху, але сьогодні нам потрібні не емоції, а зважені дії для того, щоб ми не нашкодили", - наголосив він.

"З одного боку - сьогодні вийшла молодь, студенти, які хочуть , щоб це було зроблено дуже швидко, а завтра вийдуть металурги, шахтарі, пенсіонери, якщо ми своєчасно не виплатимо заробітну плату. Тому президент чітко сказав, що потрібен час для того, щоб відшліфувати, відпрацювати всі питання та ухвалити рішення", - зазначив А.Присяжнюк.

Він негативно відповів на запитання про те, чи розглядала Київська облрада питання про звернення до глави держави щодо необхідності введення надзвичайної ситуації в країні.

"Боже упаси. Це питання може ухвалювати лише Рада національної безпеки і оборони, і таке питання ми не обговорювали, на порядку денному воно не стояло", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА