17:40 01.03.2014

Аксьонова призначено прем'єр-міністром АРК із порушенням конституцій України і АРК - указ

3 хв читати

Призначення Верховною Радою Криму Сергія Аксьонова главою кримського уряду було здійснено з порушенням Конституції України та Конституції АРК, йдеться в указі в.о. глави держави, голови Верховної Ради Олександра Турчинова.

"Верховна Рада Автономної Республіки Крим 27 лютого 2014 р. своїм рішенням №1656-6/14 призначила на посаду голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим С.Аксьонова. Це призначення було здійснено з порушенням частини четвертої статті 136 Конституції України, частини першої статті 37 Конституції Автономної Республіки Крим, затвердженої Законом України від 23 грудня 1998 року №350-ХІV, пункту 21 частини другої статті 9 Закону України "Про Верховну Раду Автономної Республіки Крим", статті 7 Закону України "Про Раду міністрів Автономної Республіки Крим", - йдеться в указі, розміщеному на сайті в.о. президента в суботу.

У цьому зв'язку О.Турчинов постановляє донести до відома громадян України, державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, їх посадових і службових осіб, що рішення Верховної Ради Криму від 27 лютого "Про призначення Аксьонова С.В. на посаду голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим" ухвалено з порушенням Конституції і законів України.

Також пропонується Верховній Раді Криму скасувати це рішення. До його скасування і до вирішення у встановленому Конституцією і законами України порядку питання про призначення голови Радміну Криму Кабінету міністрів України, іншим органам виконавчої влади не вважати С.Аксьонова "таким, що представляє Раду міністрів Автономної Республіки Крим у відносинах з органами виконавчої влади, здійснює інші повноваження голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим".

Згідно з указом, постійному представнику президента України в Автономній Республіці Крим належить здійснювати моніторинг видання Радою міністрів АРК актів та невідкладно повідомляти про видання актів Радміну виконувачу обов'язків президента України, голови Верховної Ради для вжиття заходів, передбачених Конституцією України.

Указ набуває чинності з дня його опублікування.

Як повідомлялося, 27 лютого парламент Криму відсторонив із посади прем'єра Анатолія Могильова і обрав новим головою Ради міністрів АРК депутата Верховної Ради Криму, лідера партії "Русское единство" С.Аксьонова

Начальник інформаційно-аналітичного управління секретаріату Верховної ради Криму Ольга Сульникова повідомила, що за призначення С.Аксьонова прем'єром проголосували 53 депутати.

О.Сульникова наголосила, що під час призначення нового прем'єра було дотримано порядку, кандидатуру С.Аксьонова вніс кримський спікер Володимир Константінов відповідно до статті 136 Конституції України.

На уточнююче запитання про те, чи є узгодження президента України на призначення нового прем'єра, О.Сульникова відповіла: "Узгодження є".

При цьому О.Сульникова наголосила, що під час пленарного засідання депутати перебували добровільно в залі".

Згідно з Конституцією України, прем'єра Криму призначає Верховна Рада Автономії за погодженням з президентом України.

Водночас новий прем'єр АРК С.Аксьонов заявив, що Віктор Янукович залишається юридично обраним президентом України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА