15:58 03.03.2014

Росія має відвести війська і розпочати з Києвом прямий діалог - міністр європейських справ Великої Британії

2 хв читати

Міністр європейських справ Великої Британії Девід Лідінгтон (David Lidington) переконаний, що Росія має відвести війська та розпочати прямий діалог з українським керівництвом із питань, які викликають у Кремля стурбованість, зокрема, щодо поводження з меншинами та статусом російської мови.

Про це міністр заявив перед початком екстраординарного засідання Ради ЄС із питань закордонних справ, на якому обговорюватиметься криза в Україні. "Я сподіваюся, що ми будемо єдині, закликаючи Росію відвести війська на місця їх дислокації й утриматися від подальших дій агресії. Я також сподіваюся, що ми зможемо послати дуже чіткий сигнал, що шлях уперед - прямий контакт між керівництвом Росії та України", - заявив він.

Д.Лідінгтон переконаний, що якщо у Москви є занепокоєння щодо "поводження з меншинами, статусу російської мови, це шлях, за допомогою якого ці занепокоєння має бути вирішено".

При цьому він нагадав, що станом на сьогодні відбувається заперечення російським урядом прямого контакту з українським урядом. "І це викликає глибоку стурбованість. Я упевнений, що ми чітко скажемо, що якщо російський уряд продовжуватиме робити те, що робить зараз, Росія за це заплатить", - вважає міністр.

Коментуючи ситуацію в цілому, Д.Лідінгтон констатував, що нинішня ситуація - "це найсерйозніша загроза європейській безпеці з часів "холодної війни".

"Я сподіваюся, що з нашими партнерами ми сьогодні зможемо домовитися, що насамперед відкидатимемо те, що робить Росія. Усі з нас, зокрема Росія, підписали угоду та меморандум, в якому взяли зобов'язання поважати суверенітет, кордони і територіальну цілісність України. І російське втручання - порушення цих міжнародних зобов'язань", - дав оцінку дій Росії міністр Великої Британії.

У зв'язку з цим він висловив упевненість, що після побаченого останніми днями між Росією та ЄС не може бути відносин, як раніше. "Я упевнений, що ми серйозно обговоримо, як реагувати далі у світлі того, до яких дій вирішить вдатися російське керівництво. Я упевнений, що ми також обговорюватимемо чіткий сигнал підтримки, технічної та економічної допомоги уряду України", - запевнив Д.Лідінгтон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА