16:16 12.03.2014

Росія дозволила Україні виконати надзвичайний спостережний політ над територією РФ

2 хв читати
Росія дозволила Україні виконати надзвичайний спостережний політ над територією РФ

Український літак виконає спостережний політ над територією Російської Федерації на прохання Києва, повідомив заступник міністра оборони РФ Анатолій Атонов.

"11 березня українська сторона звернулася до нас із запитом про проведення так званого надзвичайного спостережного польоту над територією Російської Федерації. Така місія запитується вперше в рамках Договору з відкритого неба з моменту його підписання в 1992 році. Й хоча жодних зобов'язань ми щодо прийому українського літака не маємо, ми ухвалили рішення дозволити спостережній групі здійснити такий політ", - заявив А.Антонов у середу журналістам.

"Розраховуємо, що наші сусіди переконаються в тому, що ніякої військової діяльності, що загрожує безпеці України, російські збройні сили на її кордоні не ведуть", - додав заступник міністра.

Він також прокоментував заяву в. о. міністра оборони України Ігоря Тенюха, зроблену ним 11 березня щодо військових навчань військ Західного і Центрального військових округів. І.Тенюх, зокрема, заявив: "Збройні сили Росії проводять навчання біля східних кордонів України та в Криму". За його словами, нібито створено угруповання російських військ чисельністю 220 тис. осіб, 1800 танків, понад 400 вертольотів".

"Навряд чи сьогодні варто й надалі нагнітати обстановку в російсько-українських відносинах. Схоже, І.Тенюх саме це й робить. Вирішувані при цьому цілі та завдання він відверто позначив сам, закликавши депутатів ВР у терміновому порядку забезпечити Збройні сили України "необхідними ресурсами та засобами", - сказав А.Антонов.

"Думаємо, що як професійний військовий І.Тенюх добре обізнаний, що в Західному та Центральному військових округах 3 березня завершено активну фазу раптової перевірки військ (сил), а 7 березня всі військові підрозділи повернулися в місця постійної дислокації. Очевидно, що і цифри, які характеризують "російське військове угруповання" біля кордонів України, він також озвучив для того, щоб "вразити" деяких нервово слабких парламентаріїв і "широку міжнародну громадськість", - сказав заступник міністра.

При цьому, за його словами, "українському військовому відомству добре відомо, що російські Південний і Західний військові округи разом узяті не налічують названої І.Тенюхом кількості танків і бойових вертольотів".

"А чисельність особового складу, "дислокованого в прикордонній з Україною зоні", ймовірно, розраховувалася з урахуванням сімей військовослужбовців".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА