12:59 18.04.2014

Тимошенко просить ЄП про введення санкцій третього рівня проти Росії у разі невиконання женевських домовленостей

2 хв читати

Кандидат у президенти України, лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко попросила голову парламентського комітету Європарламенту з питань закордонних справ Елмара Брока про те, щоб лідери Євросоюзу ухвалили рішення про застосування санкцій третього рівня проти Росії, якщо російська сторона проігнорує женевські домовленості.

"Щойно у мене завершилася зустріч з головою комітету закордонних справ європейського парламенту Елмаром Броком. Ми обговорили ситуацію, яка складається на східних і південних кордонах України щодо російської агресії. Ми всі сподіваємось, що Російська Федерація виконає ті домовленості, яких було досягнуто в Женеві, а саме розблокує адміністративні приміщення у Донецькій, Луганській області та виведе з території України свої війська", - сказала Ю.Тимошенко в п'ятницю після зустрічі з Е.Броком, повідомляється на сайті партії "Батьківщина".

Вона також звернулася до нього з проханням: у разі "якщо Росія не виведе свої війська і не припинить блокувати адміністративні приміщення (...) щоб лідери ЄС прийняли рішення про застосування санкцій третього рівня проти РФ".

"Я почула дуже важливу для України відповідь. Елмар Брок сказав, що якщо не буде припинена агресія, не будуть розблоковані приміщення і не будуть виведені війська Росії з території Донецької і Луганської області та, власне, і з інших областей, де вони можуть перебувати таємно, то в четвер збирається саміт лідерів Європейського Союзу для того, щоб прийняти рішення про введення санкцій третього рівня проти Російської Федерації саме для того, щоб припинити військові дії Росії на території східних і південних областей України", - наголосила Ю.Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА