12:26 30.05.2014

"Правий сектор" перевіряє інформацію про приналежність до партії Сенцова, Афанасьєва, Чирнія та Кольченка

2 хв читати

Партія "Правий сектор" перевіряє інформацію Федеральної служби безпеки РФ про те, що до її лав входить український кінорежисер Олег Сенцов і ще троє українців, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар "Правого сектора" Артем Скоропадський.

"Наш кримський осередок вимушений діяти, по суті, в умовах анонімності, в умовах напівпідпільних, тому що Крим нині є окупованою територією. Часто прізвища наших членів ми не запитуємо, щоб їх не підставляти. Ми нині перевіряємо, причетні вони до "Правого сектора" чи ні - це раз", - сказав А.Скоропадський у п'ятницю, відповідаючи на запитання про те, чи причетні до "Правого сектора" О.Сенцов, Геннадій Афанасьєв, Олексій Чирній та Олександр Кольченко.

Також він спростував інформацію про те, що "Правий сектор" начебто здійснював підготовку терористичних актів на території Криму чи будь-якій іншій території.

"Заява про те, що "Правий сектор" готується до терактів - це, безумовно, чергова брехня, цинічна брехня кремлівської пропаганди. Тому що "Правий сектор" є офіційно зареєстрованою політичною партією, тому що "Правий сектор" неодноразово заявляв, що ми діємо суто у рамках українського законодавства, і боротьба з сепаратистами, терористами, диверсантами на сході – це одне, а підготовка терактів, під час яких, звісно, можуть бути жертви серед мирного населення, - це зовсім інше, це не наша тактика, не наша політика", - заявив А.Скоропадський.

Він ще раз наголосив, що "Правий сектор" непричетний до терористичної діяльності, засуджує її та готовий боротися з тими, хто вдається до неї. "Отже, це просто чергова брехня Кремля у боротьбі не лише з "Правим сектором", а й з незалежною Україною, - резюмував А.Скоропадський.

Раніше у ФСБ Росії повідомили про затримання на території Республіки Крим членів диверсійно-терористичної групи (ДТГ) "Правого сектора", членів якої підозрюють у підготовці диверсійно-терористичних актів у низці міст півострова.

О.Сенцова, Г.Афанасьєва, О.Чирнія та О.Кольченка взято під варту, найближчим часом їм буде пред'явлено звинувачення у вчиненні злочинів, повідомляє ЦЗГ ФСБ у п’ятницю.

Водночас раніше вже повідомлялося, що 11 травня співробітники російських правоохоронних органів у Криму затримали українського кінорежисера Олега Сенцова. Йому інкримінують організацію теракту. 19 травня з'явилася інформація про те, що його перевели до московського СІЗО.

29 травня представник МЗС України повідомив, що український кінорежисер Олег Сенцов перебуває в московському слідчому ізоляторі.

Українське посольство в Росії вкотре зробило запит для проведення зустрічі з О.Сенцовим та О.Кольченком, а також з іншими громадянами України, яких, за інформацією української сторони, було затримано у тій самій кримінальній справі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА