12:34 30.05.2014

Обвинувачені в Росії в підготовці терактів українці Сенцов, Чирній, Кольченко, Афанасьєв ніколи не входили до "Правого сектора" - координатор групи допомоги Сенцову

2 хв читати

Затримані в Москві українці Олег Сенцов, Геннадій Афанасьєв, Олексій Чирній, Олександр Кольченко ніколи не входили до "Правого сектора", стверджує журналіст, інформаційний координатор ініціативної групи допомоги Олегу Сенцову Катерина Сергацкова.

"Для тих, хто раптом засумнівається: ці хлопці ніколи не входили ні до якого "Правого сектора" й не готували ніяких терактів, це абсолютно мирні люди, які виступали за цілісність України. Наразі з них вибивають зізнання, і не виключено, що хто-небудь із них таки зізнається, тому що в "Лефортово" складно не зізнатися. Це просто дикий абсурд. Слів немає", - написала вона на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook у п'ятницю.

К.Сергацкова також додала: "Ну що, друзі, в Росії нині 37-й рік".

Раніше у ФСБ Росії повідомили про затримання на території Республіки Крим членів диверсійно-терористичної групи (ДТГ) "Правого сектора", членів якої підозрюють у підготовці диверсійно-терористичних актів у низці міст півострова.

О.Сенцова, Г.Афанасьєва, О.Чирнія та О.Кольченка взято під варту, найближчим часом їм буде пред'явлено обвинувачення у вчиненні злочинів, повідомляє ЦЗГ ФСБ.

Водночас раніше вже повідомлялося, що 11 травня співробітники російських правоохоронних органів у Криму затримали українського кінорежисера О.Сенцова. Йому інкримінують організацію теракту. 19 травня з'явилася інформація про те, що його перевели до московського СІЗО.

29 травня представник МЗС України повідомив, що український кінорежисер О.Сенцов перебуває в московському слідчому ізоляторі. "Ми можемо підтвердити, що затриманий Олег Сенцов перебуває в Москві. Учора відбулася зустріч із ним російського адвоката", - повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс у четвер журналістам.

За його словами, з О.Сенцовим також перебуває ще один затриманий раніше в Криму громадянин України О.Кольченко.

Українське посольство в Росії вкотре зробило запит для проведення зустрічі з О.Сенцовим та О.Кольченком, а також з іншими громадянами України, яких, за інформацією української сторони, було затримано у тій самій кримінальній справі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА