09:15 14.08.2014

Порошенко призначив волонтера Бірюкова, відомого як "Фенікс", своїм радником - Адміністрація президента

2 хв читати
Порошенко призначив волонтера Бірюкова, відомого як "Фенікс", своїм радником - Адміністрація президента

Президент України Петро Порошенко призначив своїм радником волонтера, керівника волонтерського руху "Крила Фенікса" Ігоря Бірюкова, повідомляє прес-служба глави Української держави в "Твіттері" в середу.

"Призначити Бірюкова Юрія Сергійовича радником президента України", - йдеться в тексті указу, фотокопія якого викладена в "Твіттері" Адміністрації президента України.

"Вдячний йому за сумлінну та ефективну волонтерську роботу", - написав пізніше П.Порошенко у своєму "Твіттері".

І.Бірюков - житель м. Києва, приватний підприємець. Під час майдану 2013-2014 роки займався волонтерською діяльністю, допомагав доставкою речей і продуктів протестувальникам.

Після початку бойових дій на сході України заснував "Фонд допомоги країні "Крила Фенікса", і досі збирає і передає українським військовослужбовцям предмети гігієни, першої потреби, а також продукти харчування і амуніцію на схід країни.

Як повідомляється на сайті глави держави, під час зустрічі з І.Бірюковим президент також подякував за його ефективну роботу в поверненні 79-ї бригади на місце дислокації. "Без вашої участі ця операція була б неможлива. Дякуємо за самовіддану працю і вітаю з ініціативою створення нового військового добровольчого підрозділу, який увійде до складу діючої славної аеромобільної бригади. Така взаємодія може бути дійсно ефективним і хорошим прикладом для інших", - сказав П.Порошенко.

Розповідаючи про свою зустріч з волонтерськими організаціями, які допомагають військовим в зоні АТО, глава держави висловив сподівання, що Верховна Рада в четвер ухвалить позитивне рішення за напрацьованими спільно з волонтерами ініціативами, зокрема, дерегуляції у сфері благодійної допомоги і податкових пільг для благодійників, які забезпечують військових всім необхідним.

Президент також акцентував увагу нового радника на необхідності посилення антикорупційної громадської діяльності для підвищення прозорості та ефективності закупівель для української армії.

"Зараз немає важливішої справи, ніж забезпечення наших армійців і добровольців всім необхідним для захисту їхнього життя. Ті, хто крав і продовжує красти, наживаючись на наших військових, повинні як можна швидше отримати по руках. Усі антикорупційні справи, які зараз розпочаті проти певних військових чиновників, дійдуть до суду, ніхто не уникне справедливого покарання за свої злодіяння. Ми маємо якомога швидше подолати корупцію в армії ", - зазначив президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА