09:24 20.08.2014

У Києві вважають найближчі два тижні визначальними у пошуку шляхів переходу до миру на сході України

2 хв читати
У Києві вважають найближчі два тижні визначальними у пошуку шляхів переходу до миру на сході України

Найближчі два тижні будуть визначальними у пошуку шляхів виходу із ситуації на сході України, заявляють в Адміністрації президента України.

"Важливо, що це є багатостороннім форматом. І ми вдячні європейській стороні, Європейському Союзу за таку підтримку... Це дає нам можливість посилити позиції України. Сьогодні, швидше, рішення переговорні, дипломатичні що зменшують кількість жертв", - сказав заступник голови Адміністрації Валерій Чалий на брифінгу у вівторок у Києві, розповідаючи про майбутні міжнародні зустрічі президента Петра Порошенка.

В.Чалий заявив: "Я раніше казав, що це кілька тижнів. Я думаю, що вже наступні два тижні будуть визначальними для розуміння шляху виходу з війни до миру".

Поряд з найближчими зустрічами на високому рівні у Києві (23 серпня з канцлером Ангелою Меркель), Мінську (26 серпня - МС-Україна-ЄС) і Брюсселі (візит П.Порошенка 30 серпня), заплановано візит П.Порошенка на саміт НАТО до Уельсу (Ньюпорт, 4-5 вересня). "Після цієї серії зустрічей, буде ще візит президента України на саміт НАТО, де також будуть зустрічі на вищому рівні. Ми зараз не можемо остаточно говорити, але я думаю, що було б правильно, якби відбулася зустріч президентів України та США", - зазначив В.Чалий.

За його словами, "сьогодні вимальовується чітка дипломатична дорожня карта", яка, як сподіваються у Києві, надасть можливість "дійсно, вийти на зовсім інші підходи, що надають можливість говорити про знаходженні вже виходу з війни до миру".

"Я думаю, що президент України використає цю можливість і під час своєї поїздки до Брюсселя проведе багато двосторонніх зустрічей з лідерами країн ЄС. Я не виключаю, що у наступні 10 днів це буде не останній візит президента України. Починається перехід від телефонної дипломатії до безпосереднього спілкування і це буде дуже важливий тиждень для подальших перспектив", - сказав заступник голови президентської адміністрації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У G7 закликали КНР чинити тиск на РФ, щоб та припинила агресію проти України - комюніке

РФ має заплатити понад $486 млрд за завдані Україні збитки, триває пошук шляхів змусити її зробити це - декларація лідерів G7

Київрада встановила прозорі правила в роботі МАФів

Порошенко пропонує план термінових заходів для захисту від енергетичного колапсу

Лідери G7 досягли політичної угоди щодо використання доходів від заморожених активів РФ

Зеленський закликав країни G7 підтримати імплементацію пунктів української Формули миру

Зеленський на саміті G7 закликав підтримати план використання російських активів

Італія висловила готовність в організації саміту щодо відновлення України у 2025 році

Солідарність Німеччини з Україною все ще сильна - міністерка розвитку про демарш AfD і BSW у бундестазі

Кличко обговорив питання децентралізації на Міжнародній конференції з відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА