15:12 24.08.2014

Меджліс призупинив членство трьох своїх членів, які обійняли посади в органах кримської влади

2 хв читати
Меджліс призупинив членство трьох своїх членів, які обійняли посади в органах кримської влади

Меджліс кримськотатарського народу тимчасово вивів зі свого складу Ремзі Ільясова і Тейфука Гафарова, які без дозволу представницького органу кримських татар обійняли посади в органах влади Криму, повідомляє інтернет-видання "15 минут".

Крім того, звільнено з посади заступника голови меджлісу Заура Смирнова, який продовжує залишатися членом кримського уряду, незважаючи на рекомендацію залишити свою посаду.

Як повідомляє інтернет-видання "15 минут", відповідні рішення було ухвалено на засіданні меджлісу в суботу в Сімферополі. Глава меджлісу Рефат Чубаров, якому заборонено в'їзд до Криму на п'ять років, брав участь у засіданні через Інтернет-сервіс Skype.

Підставою для ухвалення рішення стало те, що без узгодження з меджлісом Р.Ільясов 21 травня став заступником голови Держради Криму, а Т.Гафаров, який очолював юридичне управління меджлісу, 19 серпня обійняв посаду заступника міського голови Сімферополя.

У свою чергу, З.Смирнов у квітні був делегований меджлісом на посаду голови Державного комітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян Криму, і тоді призупинив своє членство в меджлісі. Однак на початку липня меджліс скасував своє рішення і рекомендував З.Смирнову залишити посаду, проте той продовжив роботу в Раді міністрів Криму.

Остаточні рішення щодо членства в меджлісі Р.Ільясова, Т.Гафарова і З.Смирнова буде ухвалено на наступній сесії курултаю кримськотатарського народу, дату проведення якої поки що не визначена

Як повідомлялося, 12 червня меджліс ухвалив рішення не брати участі у виборах Держради і муніципальних органів Криму, які відбудуться 14 вересня поточного року, оскільки нова виборча система, затверджена кримським парламентом, не сприяє обранню кримських татар до органів влади республіки. Як заявив Р.Чубаров, "виборча система: не дасть можливості мати представництво кримських татар не тільки на рівні 20%, яке було встановлено постановою Верховної Ради АРК, ухваленою від 11 березня 2014 року - нові правила виборів суттєво скоротять навіть то кількість депутатів кримських татар, які зараз представлені у виборних органах".

Крім того, Р.Ільясов, який 21 травня був обраний заступником голови Держради Криму, увійшов до першої п'ятірки виборчого списку партії "Єдина Росія" на виборах до кримського парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА