12:58 04.09.2014

Тягнибок і Соболєв внесли до ВР проект звернення до президента про введення воєнного стану в Луганській і Донецькій областях

2 хв читати
Тягнибок і Соболєв внесли до ВР проект звернення до президента про введення воєнного стану в Луганській і Донецькій областях

Проект звернення Верховної Ради до президента України щодо введення воєнного стану на території Луганської і Донецької областей зареєстровано на сайті українського парламенту в четвер.

Як наголошується на сайті Верховної Ради, ініціаторами відповідного законопроекту, зареєстрованого під №5027, виступили лідери фракцій "Батьківщина" Сергій Соболєв і "Свобода" Олег Тягнибок.

"Ми сьогодні написали з депутатами інших фракцій проект постанови парламенту... про звернення до президента України щодо якнайшвидшої подачі в парламент рішення РНБО для затвердження Верховною Радою воєнного стану в Україні", - зазначив О.Тягнибок на брифінгу в кулуарах парламенту в четвер.

"За останніми даними РНБО України на території Донецької та Луганської областей незаконно перебуває до 15 тисяч російських військових разом із терористами і їх кількість постійно збільшується. Армія Російської Федерації при цьому використовує новітні зразки техніки і зброї... Парламент розуміє рівень викликів і загроз, які постають перед українською державою, а, отже, готовий консолідуватися для допомоги президентові України у подоланні зовнішньої агресії, стабілізації ситуації на сході України і повернення миру у кожну українську родину", - йдеться в тексті проекту звернення.

"Враховуючи викладене, з метою припинення збройної агресії проти України та захисту мирного населення, яке проживає на зазначеній території, враховуючи повноваження президента України... Верховна рада України вирішила: звернутися до президента України щодо введення воєнного стану на території Луганської і Донецької областей", - зазначається в документі.

У пояснювальній записці зазначається, що "введення воєнного стану на території Донецької та Луганської областей на сьогодні продиктовано часом у зв'язку з активізацією терористів і російських найманців на сході України і є наслідком важких боїв". "Практична реалізація Звернення сприятиме відновленню територіальної цілісності України та недопущенню подальшого захоплення української території терористами і російськими найманцями", - йдеться в обґрунтуванні прийняття звернення.

"Ухвалення Звернення сприятиме мобілізації українського суспільства на боротьбу з терористами і російськими найманцями за відновлення територіальної цілісності нашої Батьківщини... Прийняття зазначеного Звернення надасть можливість відновити економічний і правовий порядок на території Донецької і Луганської областей, забезпечити права і свободи людини і громадянина, захистити територіальну цілісність України", - йдеться в пояснювальній записці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА