14:49 09.09.2014

Кілька політсил, громадських діячів та підприємців хочуть йти до ВР і створити опозиційну фракцію для відродження і розвитку єдиної України

2 хв читати
Кілька політсил, громадських діячів та підприємців хочуть йти до ВР і створити опозиційну фракцію для відродження і розвитку єдиної України

Представники кількох політичних партій, профспілкових і громадських організацій, інтелігенції, підприємці та експерти під час "круглого столу "Мир. Стабільність. Відродження" обговорили можливість об'єднання для походу на позачергові парламентські вибори як опозиційної політсили і позиціонують себе як "партія Миру".

"Опозиційна сила обов'язково має бути присутньою в майбутньому парламенті. Тому я щиро сподіваюся, що ми зможемо знайти точку опори, точку об'єднання, щоб висловити свою точку зору і дати можливість цій країні відродитися і продовжувати розвиватися як єдина, стабільна та європейська держава", - заявила директор аналітичного центру "Нова соціальна та економічна політика" Ірина Акімова під час "круглого столу", що відбувся у вівторок у Києві.

У свою чергу, народний депутат від фракції Партії регіонів Борис Колесніков зазначив, що без відновлення миру неможливе відновлення економіки країни. Він наголосив, що країні потрібна не федералізація, а децентралізація.

"Децентралізація - проблема не Донбасу, а всього українського суспільства. Не потрібно ніякої федералізації, країні потрібно єдине право, яке залишається - це територіальна цілісність України", - висловив думку нардеп.

Поет Борис Олійник вважає, що в Україні точиться "братовбивча війна". "Хто її спровокував - ще доведеться визначити", - наголосив він.

Поет зазначив, що воюючим сторонам необхідно розпочати переговори без присутності "третіх сил".

У свою чергу, архітектор та громадсько-політичний діяч, професор Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури Лариса Скорик зазначила, що вибори в парламент неможливо проводити до того моменту, доки не будуть розформовані "незаконні військові формування, до зубів озброєні ненавистю", якими вона вважає батальйони українських добровольців.

"Якщо в цей парламент прийдуть партії війни, то ніякого миру не буде, і Україна як держава не збережеться", - наголосила вона.

Учасники "круглого столу" дійшли висновку, що вибори до Верховної Ради "це остання можливість зберегти країну єдиною".

"Саме парламент має стати "точкою зборки України" - тим місцем, де вона може і повинна об'єднатися. Але це буде можливо лише за умови представництва всіх регіонів України", - вважають учасники "круглого столу".

Народний депутат фракції Партії регіонів Ганна Герман під час "круглого столу" виступила з ініціативою проведення таких заходів по всій Україні.

За її словами, це має бути "об'єднавчий миротворчий рух".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА