09:36 15.09.2014

Партія регіонів відмовляється від участі в парламентських виборах - Колесніков

2 хв читати
Партія регіонів відмовляється від участі в парламентських виборах - Колесніков

Партія регіонів не має наміру брати участь у позачергових виборах до Верховної Ради України, спланованих на 26 жовтня, заявляє секретар президії Партії регіонів, народний депутат України Борис Колесніков.

"Політрада (Партії регіонів - ІФ) ухвалила рішення не брати участі у виборах, коли в країні точиться війна, коли в 44 округах вибори фізично провести неможливо. Партія регіонів не братиме участі у виборах", - заявив Б.Колесніков на брифінгу в Києві в неділю.

На його думку, в умовах, коли точиться війна й гинуть люди, вибори можуть призвести до розколу в країні. "Який може бути парламент, якщо четверта частина країни не буде в ньому представлена?" – зазначив Б.Колесніков.

Відповідаючи на запитання журналістів, політик повідомив, що сам особисто не має наміру бути обраним до парламенту за будь-яким мажоритарним округом. Водночас, за його словами, інші члени Партії регіонів мають право самостійно вирішувати, чи балотуватися до Верховної Ради за мажоритарними округами.

На зауваження журналістів, що останнім часом ішлося про створення опозиційного блоку за участю Партії регіонів, Б.Колесніков відповів, що "вже законодавчо неможливо створити блоки". "Тобто йдеться про технологію: взяли партію, назвали так чи так. Ми поважаємо думку наших колег і їхнє право створювати опозиційні блоки", - додав секретар президії Партії регіонів.

На запитання, як саме Партія регіонів має намір домагатися змін у країні, якщо вона не буде представлена в новому парламенті, Б.Колесніков відповів: "Якщо вибори все-таки відбудуться та їх визнають, у чому я глибоко сумніваюся, є світова модель непарламентської опозиції, є мажоритарники, які відстоюватимуть наші інтереси".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА