16:31 18.09.2014

Слабка фінансова мотивація українських держслужбовців перешкоджає якості їхньої роботи, заявляють в Адміністрації президента

1 хв читати
Слабка фінансова мотивація українських держслужбовців перешкоджає якості їхньої роботи, заявляють в Адміністрації президента

Матеріально-фінансове забезпечення державних службовців в Україні перебуваєна низькому рівні, що впливає на якість їх роботи, вважає заступник глави адміністрації президента Дмитро Шимків.

"У будь-якій організації система заохочень і мотивацій має працювати - якщо її не буде, то важко очікувати якісний результат", - сказав Д.Шимків на "круглому столі" "Ефективний чиновник: як досягти цього в Україні?" в четвер у Києві.

За його словами, з 2006 року держслужбовцям лише одного разу було підвищено зарплату на 45%, тоді як середня зарплата за цей період зросла майже вчетверо.

Так, середньомісячна зарплата чиновника центрального органу виконавчої влади становить 61,3% від середньої зарплати у Києву, а чиновників місцевих адміністрацій - 46,9%.

"Ми не просто недоплачуємо держслужбовцям, ми їх зневажаємо - своїм ставленням, законами, постановами", - сказав Д.Шимків.

Він повідомив, що в рамках реформи держслужби влади очікують від нової Верховної Ради ухвалення нового закону про державну службу. За його словами, також передбачається скорочення кількості держслужбовців і навіть держорганізацій, функції яких дублюються.

Водночас заступник голови Адміністрації президента застеріг від закликів до радикальних дій, зокрема до масового звільнення чиновників, оскільки серед них багато кваліфікованих і професійних людей.

"Ми маємо бути обережними з тими людьми, які зараз працюють", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА