16:50 18.09.2014

Третій гуманітарний конвой РФ до Луганська становитиме 170 автомобілів

2 хв читати
Третій гуманітарний конвой РФ до Луганська становитиме 170 автомобілів

Журналісти на місці базування конвою з гуманітарною допомогою для південного сходу України у м. Кам’янську-Шахтинському Ростовської області перевірили вміст вантажних платформ білих КамАЗів, повідомив кореспондент агентства "Інтерфакс-Південь" у четвер із місця події.

"Третій конвой піде в Луганськ у складі близько 170 автомобілів, КамАЗи готові до виїзду", - сказав журналістам у четвер один із водіїв конвою.

Він зазначив, що в Україну буде переправлено близько 2 тис. тонн вантажу: продукти харчування, питна вода, предмети першої необхідності.

Крім того, жителям українського південного сходу направлять близько 300 електрогенераторів і понад 30 тонн медикаментів, розповів водій.

Журналісти на свій вибір оглянули вантажні відсіки кількох автомобілів, сказала кореспондент агентства.

Як повідомлялося, 22 серпня російська колона з 262 КамАЗів із гуманітарною допомогою для південного сходу України досягла Луганська. Українські прикордонники та митники були заблоковані на пункті пропуску "Донецьк" (РФ) й оформили лише 34 автомобілі, внаслідок чого колона з вантажем вирушила до Луганська без супроводу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста та з порушенням попередніх домовленостей з українською стороною.

Наприкінці серпня Україна отримала ноту РФ про намір поставити другу частину гуманітарної допомоги в Україну, у своїй відповіді Київ вказав російській стороні на грубі порушення під час попередньої доставки.

Другий "гумконвой" доставив вантаж до Луганська 13 вересня. Українська сторона заявила про незаконне його переміщення на територію країни. "Українські прикордонники і митники не були допущені до перевірки та оформлення вантажу і транспортних засобів. Представники Червоного Хреста вантаж не супроводжують, його вміст невідомий", - заявили в РНБО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА