12:20 22.09.2014

На вибори до ВР підуть лише регіонали-мажоритарники, сама Партія регіонів брати участі в них не буде - заява

2 хв читати
На вибори до ВР підуть лише регіонали-мажоритарники, сама Партія регіонів брати участі в них не буде - заява

У Партії регіонів вважають, що проводити парламентські вибори в умовах війни не можна, оскільки обрана в цих умовах Верховна Рада буде нелегітимною, водночас політична сила дала згоду на участь її представників у виборах в одномандатних округах.

"Партія регіонів заявляла та заявляє, що в умовах тривалої війни, в умовах, коли сім мільйонів громадян позбавлені можливості чесного волевиявлення, проводити вибори — аморально. А обрана в цих умовах Верховна Рада буде нелегітимною — особливо в плані представленості політичних партій. Сьогодні владна команда робить усе, щоб парламент був сформований виключно з політично сил, що представляють інтереси заходу України та Майдану. Південь і схід України можуть залишитися без представників їхніх інтересів. Система політичних балансів усередині країни руйнується і зневажається", — йдеться в заяві Партії регіонів, оприлюдненій у неділю.

Водночас у політичній силі вважають, що неучасть у виборах партії, "за яку два роки тому віддали свої голоси понад п’ять мільйонів виборців, може породити прецедент узурпації політичного поля півдня і сходу України".

"З цієї причини Партія регіонів дала згоду на участь її представників у виборах в одномандатних (мажоритарних) округах - для захисту демократії та інтересів громадян не лише південного сходу, а й усієї України. Ми закликаємо підтримати тих членів Партії регіонів, які висуватимуться в одномандатних округах в усіх областях України", - закликали в політсилі.

У Партії регіонів також заявили, що політична сила надасть усіляку допомогу в становленні української опозиції (і парламентської, і непарламентської), вбачаючи в ній головну запоруку нормалізації політичного процесу.

"Влада без опозиції — навіть найдемократичніша — стає тоталітарною. Ми з усією серйозністю підійдемо до формування опозиції і всередині парламенту (після проходження до Верховної Ради представників опозиційних сил), і поза парламентом (створення опозиційного уряду). У нас є позитивний досвід роботи в опозиції, і переконані, що цей досвід згодиться в цілому країні, а наші напрацювання допоможуть докорінно перетворити Україну", — зазначено в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА