16:19 25.09.2014

Російський конвой не є гуманітарним, це інтервенція на територію України - Порошенко

2 хв читати
Російський конвой не є гуманітарним, це інтервенція на територію України - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що російський конвой не є гуманітарним, насправді, це інтервенція на територію України

"Російський конвой є не гуманітарним. Ми це розглядаємо як інтервенцію на територію України, і це частина тих дій, які ми маємо зупинити", - сказав він, представляючи "Стратегію 2020" у Києві в четвер.

За словами президента, у білих вантажівках завозили "командну апаратуру в Луганськ" через ту ділянку кордону, яку українська сторона не контролює.

П.Порошенко додав, що українська сторона від самого початку демонструвала готовність співпрацювати в питанні надання російської гуманітарної допомоги, проте Росія відмовлялася співпрацювати в цій сфері не лише з Україною, а й з Міжнародним комітетом Червоного Хреста.

Як повідомлялося, 22 серпня російська колона із 262 КамАЗів із гуманітарною допомогою прибула до Луганська. Українські прикордонники та митники були заблоковані на пункті пропуску "Донецьк" (РФ) й оформили лише 34 автомобілі, внаслідок чого колона з вантажем вирушила до Луганська без супроводу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста та з порушенням попередніх домовленостей з українською стороною.

Другий "гумконвой" доставив вантаж до Луганська 13 вересня. Українська сторона заявила про незаконне його переміщення на територію країни. "Українські прикордонники і митники не були допущені до перевірки та оформлення вантажу і транспортних засобів. Представники Червоного Хреста вантаж не супроводжують, його вміст невідомий", - заявили в РНБО.

Третій так званий гумконвой прибув до Донецька 13 вересня. Українська сторона та представники Міжнародного комітету Червоного Хреста не були ознайомлені з вмістом вантажу. МЗС України направило РФ офіційну ноту з протестом щодо неправомірних дій стосовно України, грубих порушень територіальної цілісності та суверенітету країни.

24 вересня заступник глави МНС РФ Володимир Степанов заявив, що його відомство збирає черговий конвой гуманітарної допомоги для жителів південного сходу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА