10:34 17.10.2014

У "Сильній Україні" заявляють про необхідність відновлення торговельних зв'язків із РФ

2 хв читати
У "Сильній Україні" заявляють про необхідність відновлення торговельних зв'язків із РФ

Колишній перший віце-прем'єр України, другий номер у виборчому списку партії "Сильна Україна" Валерій Хорошковський вважає, що для підтримки економіки України необхідно припинити вирішувати проблеми бюджету за рахунок соціальної сфери.

"Коли йдеться про економіку і соціальну політику - менше популізму, колеги. Тому що, якщо будемо продовжувати в тому ж стилі, то у нас буде не 102% ВВП зовнішнього боргу, як нам прогнозують до 2015 року, а набагато більше", - сказав В.Хорошковський під час "Національних дебатів" в ефірі Першого Національного телеканалу в четвер увечері.

Розповідаючи про те, як повернути в Україну гроші, виведені за кордон, політик зазначив, що передусім у країні необхідно створити сприятливий інвестиційний клімат.

"Довіра бізнесу до держави вкрай важлива. Незважаючи на те, що вже сім місяців у країні нова влада, але змін на краще не відбулося. Це і є основною причиною відтоку капіталу", - сказав В.Хорошковський.

Екс-перший віце-прем'єр також зазначив, що для України важливо відновити торговельні відносини із Росією, від якої сьогодні залежить доля цілих промислових галузей і міст на сході України, утворених навколо підприємств, що орієнтовані на російський ринок.

"Росія сьогодні будує мобілізаційну економіку, яка не потребуватиме наших товарах. І це буде великою проблемою для наших виробників. Тому потрібно вже сьогодні відновлювати зв'язки, потрібно торгувати, потрібно шукати ніші, де українські товари будуть конкурентоспроможними на російському ринку", - вважає В.Хорошковський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА