18:40 04.12.2014

ВР обрала керівництво парламентських комітетів

4 хв читати
ВР обрала керівництво парламентських комітетів

Верховна Рада затвердила керівництво всіх парламентських комітетів, за винятком трьох: комітету з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради, комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності, а також комітету з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства.

За відповідну постанову проголосували 249 народних депутатів. За фракціями: "Блок Петра Порошенка" - 117 парламентарів, "Народний фронт" - 74 депутати, "Об'єднання "Самопоміч" - 21, "Батьківщина" - 10, група "Воля народу" - 15. Також постанову підтримали 12 позафракційних депутатів. Жодного голосу не віддали депутати фракцій "Опозиційний блок", Радикальної партії Олега Ляшка та групи "Економічний розвиток".

Комітет із питань бюджету очолив представник "Блоку Петра Порошенко" Андрій Павелко. Представники фракції "Блоку Петра Порошенка" очолили також комітет із питань аграрної політики та земельних відносин - Тарас Кутовий, комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи - Микола Томенко, комітет з питань євроінтеграції - Ірина Геращенко.

Крім того, депутати фракції "Блоку Петра Порошенка" очолили комітет з питань охорони здоров'я - Ольга Богомолець, комітет з питань правової політики та правосуддя - Руслан Князевич, комітет з питань сім'ї, молодіжної політики та спорту - Артур Палатний, комітет з питань транспорту - Ярослав Дубневич, комітет з питань податкової та митної політики - Роман Насиров, комітет у справах ветеранів та інвалідів - Олександр Третьяков.

Від фракції "Об'єднання "Самопоміч" керівниками комітетів стали Єгор Соболєв (комітет з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією), Ганна Гопко (комітет із закордонних справ), Олександр Данченко (комітет з питань інформатизації та зв'язку).

Фракція "Батьківщина" отримала три комітети: з питань державного будівництва та місцевого самоврядування (очолив Сергій Власенко), з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності (Андрій Кожем’якін) і комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин (Григорій Немиря).

"Народному фронту" дісталися комітет з питань економічної політики (голова - Андрій Іванчук), комітет з питань культури та духовності (голова - Микола Княжицький), комітет з питань науки і освіти (Лілія Гриневич), комітет з питань павливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки (Микола Мартиненко), комітет з питань свободи слова та інформаційної політики (Вікторія Сюмар), комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення (Людмила Денісова), комітет з питань національної безпеки і оборони (Сергій Пашинський).

Комітет з питань промислової політики і підприємництва очолив представник фракції Радикальної партії Олега Ляшка Віктор Галасюк.

Таким чином, в українському парламенті створено комітети з питань аграрної політики та земельних відносин; з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства; з питань бюджету; з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування; з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи; з питань економічної політики. Також створено комітети з питань європейської інтеграції; з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності; з питань запобігання та протидії корупції, комітет із закордонних справ; з питань інформатизації та зв'язку; з питань культури і духовності; з питань науки і освіти; з питань національної безпеки і оборони.

Крім того, створено комітети з питань охорони здоров'я; з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки; з питань податкової та митної політики; з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин; з питань правової політики та правосуддя; з питань промислової політики та підприємництва. Створено також комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України, комітети з питань свободи слова та інформаційної політики; з питань сім'ї, молодіжної політики та спорту; з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення; з питань ветеранів та інвалідів; з питань транспорту; з питань фінансової політики і банківської діяльності.

Окрім цього, під час голосування було враховано пропозицію народного депутата фракції "Батьківщина" Сергія Соболєва про те, щоб позафракційний народний депутат Борис Філатов очолив спеціальну контрольну комісію з питань приватизації.

Крім того, деякі позафракційні народні депутати висловили обурення у зв'язку з тим, що постанова виноситься на голосування без прізвищ голів трьох комітетів.

Після ухвалення постанови позафракційний народний депутат Володимир Парасюк активно висловлював своє невдоволення голосуванням за цей документ. Він прийшов до сектора, де розміщуються народні депутати від фракції "Блок Петра Порошенка", емоційно висловлюючи свою позицію. Між ним і кількома народними депутатами виникла штовханина. Проте напруження в сесійній залі швидко вщухло.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА