11:38 19.12.2014

Голова Європарламенту закликав європейських лідерів долучити ЄС і США до контактної групи щодо України

2 хв читати
Голова Європарламенту закликав європейських лідерів долучити ЄС і США до контактної групи щодо України

Мінські домовленості щодо України не виконуються, заявив голова Європейського парламенту Мартін Шульц, виступаючи перед главами держав і урядів країн ЄС на саміті Євросоюзу в Брюсселі в четвер.

"Проте необхідно продовжувати мирні переговори, не обмежуватися тристоронньою контактною групою, але об'єднати український і російський уряди, а також Європейський союз і Сполучені Штати", - заявив М.Шульц, текст виступу якого опубліковано на його сайті.

Тільки "посилена міжнародна ініціатива на найвищому рівні допоможе прийти до надійного і справедливого рішення", - вважає глава Європарламенту.

"Європейський парламент просить вас дати потужний мандат новому верховному представникові (у закордонних справах - ІФ), щоб вона діяла від імені союзу", - звернувся М.Шульц до керівників держав-членів ЄС.

На його думку, тільки "союз діалогу, дипломатії та санкцій зможе привести до мирного вирішення конфлікту".

М.Шульц зазначив, що хоча в останні дні бойові дії на сході України і стихли, припинення вогню все ж неодноразово порушувалося.

"Тим часом трирівневий режим санкцій Європейського союзу має діяти не лише для того, щоб відповідати на незаконні дії Росії в Україні, а й щоб запобігти будь-якій новій агресії та сприяти проведенню переговорів", - підкреслив голова Європарламенту.

Він заявив, що час починати роздумувати над іншим пакетом секторальних заходів (щодо Росії - ІФ), які ЄС міг би ухвалити, щоб бути в змозі реагувати у разі посилення конфлікту. Європейський парламентар також вказав на важливість ефективності санкцій і згуртованості членів ЄС з цього питання.

М.Шульц назвав ключовим моментом необхідність залишити "відкритими двері для конструктивного діалогу, щоб покласти край цій непотрібній кризі". Криза, вважає він, будучи наразі кризою, яку переживає саме населення регіону, несе в собі ризик перетворитися на світову економічну кризу.

"Ми маємо тримати двері відкритими для діалогу з Росією", - закликав з трибуни саміту ЄС голова Європейського парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА