16:23 28.12.2014

Порошенко доручив вжити заходів для припинення віялових відключень електроенергії

2 хв читати
Порошенко доручив вжити заходів для припинення віялових відключень електроенергії

Президент України Петро Порошенко доручив уряду й міністру енергетики вжити всіх заходів для припинення віялових відключень енергопостачання в різних регіонах України й про результати доповісти йому, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент наголосив, що очікує від уряду та міністра енергетики відновлення повноцінної роботи Запорізької АЕС та ефективних дій з відновлення енергопостачання населення і промислових підприємств. "Я вважаю неприпустимим подальше продовження практики віялових відключень електроенергії, особливо напередодні свят", - зазначив він.

П. Порошенко заслухав доповідь міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина про вихід з ладу 6-го енергоблоку Запорізької атомної електростанції через пошкодження трансформатора. За словами міністра, це - технічна проблема, яку буде вирішено протягом кількох днів.

Як повідомлялося, енергоблок №6 Запорізької АЕС був відключений в неділю о 5:59 ранку для захисту від внутрішніх пошкоджень генератора. Наразі в роботі перебувають п'ять енергоблоків загальною потужністю 4530 МВт. "Радіаційний фон на проммайданчику і в санітарно-захисній зоні (територія навколо АЕС радіусом 2,5 км) - 8-12 мікрорентген на годину, що відповідає природному радіаційному фону в місці розташування Запорізької АЕС", - йдеться в повідомленні НАЕК "Енергоатом".

Запорізька АЕС - найбільший енергетичний об'єкт в Україні та Європі зі встановленою потужністю 6000 МВт: на станції експлуатуються шість енергоблоків потужністю 1000 МВт кожний. В останні роки станція виробляє близько 50% всієї електроенергії, виробленої атомними станціями України, й понад 22% від загальної кількості електроенергії, виробленої електроенергії в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА