13:11 08.01.2015

Місія МВФ розпочала роботу в Україні

2 хв читати
Місія МВФ розпочала роботу в Україні

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) в четвер розпочала роботу в Україні, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в уряді.

За його даними, місія завершить свою роботу до кінця січня.

Як повідомлялося, міністр фінансів України Наталія Яресько наприкінці грудня-2014 повідомила, що місія МВФ відвідає Україну в січні 2015 року для обговорення обсягу виділення наступного транша за кредитною програмою stand-by.

Рада директорів МВФ 30 квітня 2014 року схвалила кредитну програму stand-by для України в обсязі $16,67 млрд, розраховану на два роки, і на початку травня перерахував перший транш - близько $3,2 млрд. Спочатку другий-четвертий транші були сплановані відповідно на 25 липня, 25 вересня і 15 грудня 2014 року в обсязі по SDR914,7 млн (близько $1,4 млрд), тоді як п'ятий-восьмий квартальні транші 2015 року - по SDR1,372 млрд. Завершальний дев'ятий транш програми в SDR686 млн, у разі дотримання закладених у неї термінів і умов, має бути виділений у середині березня 2016 року.

Місія МВФ працювала в Україні з метою першого перегляду програми з 24 червня до 18 липня 2014 року. Тоді обговорювали питання коригування макропрогнозу і державного бюджету на 2014 рік, зокрема через нестабільну ситуацію в Донецькій і Луганській областях. Рада директорів МВФ завершила перший перегляд програми і схвалила виділення другого транша 29 серпня. Окрім того, рада директорів також погодилася з проханням Києва і об'єднала третій і четвертий транші з метою отримання їх у 2014 році без зміни загального обсягу програми. При цьому другий і третій перегляди кредитної програми було вирішено також об'єднати в один.

Проте другий перегляд, що є умовою продовження фінансування, затримався через тривале формування уряду України й дострокові парламентські вибори.

Фонд зазначав, що економічна політика України загалом здійснюється у рамках програми, проте конфлікт в східній частині країни негативно позначається на економіці й загалом на ситуації в країні, і компенсаційні заходи матимуть вирішальне значення для розв’язання ключових програмних завдань.

Окрім того, було поставлено питання про можливість збільшення програми фінансової підтримки Києва, її необхідний розмір оцінюється на рівні близько $15 млрд.

Як повідомлялося, місія МВФ, що працювала в Україні з 9 до 18 грудня 2014 року, провела технічні дискусії з економічним блоком нового уряду і з Національним банком України і продовжить політичні дискусії в січні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА