14:54 14.01.2015

Реформа ДАІ не має бути поспішною - начальник ДАІ

2 хв читати
Реформа ДАІ не має бути поспішною - начальник ДАІ

Реформування Державтоінспекції, зокрема об'єднання дорожньої та патрульної служб, не мають бути поспішними, вважає начальник департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко.

У середу на брифінгу в Києві, говорячи про реформи ДАІ, А.Сіренко нагадав, що в Міністерстві внутрішніх справ створено експертну раду, вивчають усі моменти та нюанси ситуації, що склалася, для того, щоб реформи були максимально успішними. За його словами, департамент ДАІ також бере участь у цих обговореннях.

"Це необхідно зробити неспішно. Необхідно визначити, як нашій країні буде краще. Про подальші кроки ми інформуватимемо", - сказав начальник ДАІ.

При цьому він додав, що реформи вже розпочалися, оптимізація та скорочення особового складу співробітників Державтоінспекції відбуватиметься, проте кількість співробітників ДАІ, яких буде звільнено або скорочено, А.Сіренко уточнювати не став.

При цьому він звернув увагу, що концепцію стратегії реформування розробляє безпосередньо міністерство, а ДАІ є структурним підрозділом відомства.

А.Сіренко також не став говорити про результати експерименту, який відбувається в Хмельницькому, наголосивши лише, що цей експеримент триває, він не завершився, і про те, наскільки він успішний, говорити поки що рано.

Як повідомлялося, розпорядженням №1113-р від 22 жовтня 2014 року Кабмін погодився з пропозицією МВС щодо проведення з 1 листопада 2014 року до 28 лютого 2015 року в м. Хмельницькому експерименту зі створення на базі підрозділів патрульно-постової служби міліції громадської безпеки та Державтоінспекції єдиної патрульної служби, яка виконуватиме завдання з охорони громадського порядку та запобігання правопорушенням у містах силами спеціальних нарядів, кожен з яких нестиме службу в межах закріпленого за ним сектора з метою оперативного реагування на виявлені правопорушення та повідомлення про їх вчинення.

МВС має затвердити порядок проведення експерименту з об'єднання підрозділів патрульно-постової служби міліції громадської безпеки та ДАІ; подати до 1 квітня 2015 року Кабміну звіт про результати проведення цього експерименту та пропозиції щодо об'єднання підрозділів патрульно-постової служби міліції громадської безпеки та ДАІ.

За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, експеримент полягатиме в тому, що "буде скасовано ДАІ в його теперішньому виді". "Нова патрульна поліцейська служба оснащена новими автомобілями, обладнанням, а головне - новими функціями. Спрощено реєстраційні процедури. Впровадження системи електронного контролю за засобами ПДР", - розповів він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА