13:14 19.01.2015

Для тіснішої взаємодії меджлісу кримськотатарського народу з органами державної влади при Чубарові створено нараду

2 хв читати
Для тіснішої взаємодії меджлісу кримськотатарського народу з органами державної влади при Чубарові створено нараду

Для тіснішої взаємодії меджлісу кримськотатарського народу з органами державної влади України народні депутати та керівники кримськотатарських громадських організацій, що розташовані на материковій частині України, заснували нараду при голові меджлісу, яку скликатимуть щоп'ятниці в Києві.

Як повідомила в неділю прес-служба голови меджлісу, в першому засіданні наради, яке відбулося 16 січня під керівництвом голови меджлісу Рефата Чубарова, взяв участь національний лідер кримських татар, уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, заступник голови меджлісу, директор департаменту з питань Автономної Республіки Крим та м. Севастополя секретаріату Кабінету Міністрів України Аслан Омер Киримли, народний депутат України Георгій Логвинський, керівник відділу забезпечення діяльності уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Арсен Жумаділов, координатор громадської організації "Земляцтво кримських татар" Рефат Умеров, делегат курултаю кримськотатарського народу Рустем Умеров, а також інші запрошені експерти.

Учасники наради обговорили результати діяльності за 2014 рік установ та організацій, які вони представляють, і презентували плани на 2015 рік.

Крім того, на нараді детально обговорювали питання взаємодії та координації під час роботи над проектами нормативних і законодавчих актів, основними з яких було визначено: стратегію деокупації Криму; проект закону України "Про статус кримськотатарського народу"; проект Конституції Автономної Республіки Крим (на основі права кримськотатарського народу на самовизначення).

Наступне засідання наради при голові меджлісу відбудеться 23 січня 2014 року.

Як повідомлялося, 5 липня 2014 р. Р.Чубарова, який повертався з виїзного засідання меджлісу в Генічеську Херсонської області, також не пропустили до Криму. У пункті пропуску "Чонгар" йому зачитали попередження про екстремістську діяльність і вручили повідомлення про заборону в'їзду на територію Росії терміном на п’ять років.

Крім того, у квітні минулого року російська влада заборонила на п’ять років в'їзд до Росії, зокрема Криму, екс-голові меджлісу, народному депутату України Мустафі Джемілєву.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА