10:00 26.01.2015

Порошенко провів телефонні розмови з Меркель та Олландом

2 хв читати
Порошенко провів телефонні розмови з Меркель та Олландом

Президент України провів телефонні розмови з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Французької Республіки Франсуа Олландом, в яких висловив сподівання, що зустріч тристоронньої контактної групи відбудеться до засідання ради ЄС, яке заплановане на четвер, повідомляє прес-центр президента України.

А.Меркель та Ф.Олланд висловили стурбованість ескалацією ситуації в Донецькій та Луганській областях та порушенням Мінських домовленостей.

"Петро Порошенко наголосив, що Україна наполягатиме на визнанні "ДНР" терористичною організацією, адже всі жертви є цивільними, а серед зруйнованих об’єктів – житлові будинки, школи, дитсадок, аптека, магазини та ринки", - йдеться в повідомленні прес-центру.

Президент також звернув увагу на відповідні заяви глав ЄС, США, ООН та НАТО, які засуджують ескалацію конфлікту з боку бойовиків, підтримуваних Російською Федерацією, а так само заяву спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, в якій було зазначено, що обстріл Маріуполя здійснювався з боку території, контрольованої "ДНР".

Співрозмовники погодилися, що подальші кроки для деескалації конфлікту мають включати негайне двостороннє припинення вогню, проведення тристоронньої контактної групи для звільнення заручників, виведення військ, відведення важкої техніки та подальшого виходу на лінію розмежування.

П.Порошенко також скоординував подальше дії з А.Меркель та Ф.Олландом. Зокрема, про скликання засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ.

Вони також висловили співчуття з приводу трагедії в Маріуполі, де внаслідок терористичної атаки з боку "ДНР" загинуло 30 мирних громадян, а 95 людей були поранені.

"Це шокуюча трагедія та злочин проти людяності", - заявив президент України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА