14:37 27.01.2015

Окупаційна влада Криму намагається приховати докази насильницького відділення АРК від України - глава Меджлісу

2 хв читати
Окупаційна влада Криму намагається приховати докази насильницького відділення АРК від України - глава Меджлісу

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров не виключає, що окрім прагнення припинити мовлення кримськотатарського телеканалу ATR, на якому 26 січня російські силовики провели обшуки та вилучили відеоархів, ще однією причиною таких дій було прагнення окупаційної влади приховати докази насильницького відділення Криму від України .

"Поряд з темою мітингу 26 лютого 2014, за яким окупаційна влада Криму почали працювати ще кілька місяців тому, як мені видається, професіонали отримали термінове завдання "зачистити" всі матеріальні та нематеріальні сліди, що свідчать про примус представників влади Автономної Республіки Крим, зокрема депутатів ВР АРК, приймати рішення під дулами автоматів", - написав Р.Чубаров на своїй сторінці в Facebook у вівторок.

Як повідомлялося, 26 січня в Сімферополі представники силових структур Росії здійснили обшук на першому кримськотатарському телеканалі ATR і вилучили частину відеоархіву.

За оперативними даними Кримської польової місії з прав людини (КПМ), причиною появи правоохоронців на телеканалі був намір Слідчого комітету РФ вилучити відеоматеріали, відзняті ATR під час подій 26-27 лютого 2014 року, коли парламент і уряд Автономної Республіки Крим були захоплені озброєними людьми в військовій формі без розпізнавальних знаків.

У свою чергу, прокурор Республіки Крим Наталія Поклонська стверджує, що слідчі заходи на телеканалі проводилися відповідно до закону.

У прес-службі прокуратури півострова нагадали, що "раніше прокуратура республіки керівництву телеканалу двічі оголошувала попередження про неприпустимість порушень законодавства, спрямованого на протидію екстремістській діяльності".

Офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін повідомив у понеділок, що слідчі в Криму проводять обшук з метою вилучення відеоматеріалу про мітинг у лютому 2014 року, під час якого загинули двоє його учасників.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович вважає посяганням на незалежність ЗМІ і називає неприпустимим рейд російських силовиків на перший кримськотатарський телеканал ATR.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА