12:50 09.02.2015

Уряд України з 10 лютого вводить прикордонний режим для прифронтової зони та прилеглих до Криму районів

2 хв читати
Уряд України з 10 лютого вводить прикордонний режим для прифронтової зони та прилеглих до Криму районів

Кабінет Міністрів України вводить із 10 лютого на час проведення антитерористичної операції прикордонний режим для низки районів і населених пунктів Донецької, Луганської та Харківської областей, а також двох районів Херсонської області, що межують із Кримом.

Це визначено постановою уряду №38 від 30 січня "Деякі питання підвищення рівня національної безпеки України".

Згідно з документом, такий режим вводиться з метою підвищення рівня національної безпеки України, гарантування безпеки громадян, захисту їхніх прав і свобод, законних інтересів та виходячи з принципів непорушності державного кордону, територіальної цілісності, політичної та економічної незалежності і суверенітету України.

Прикордонний режим буде введено з 10 лютого на території міста Донецька, Авдіївки, Артемівська, Вугледара, Горлівки, Дзержинська, Дебальцевого, Докучаєвська, Селидового (Донецька обл.); Артемівського, Волноваського, Володарського, Костянтинівського, Красноармійського, Мар’їнського, Ясинуватського районів Донецької області. Він також поширюється на території Лутугинського, Новоайдарського, Перевальського, Попаснянського, Слов’яносербського, Старобільського районів Луганської області; Богодухівського району Харківської області; а також Новотроїцького та Чаплинського районів Херсонської області.

Дія прикордонного режиму обумовлена ч. 3 ст. 22 закону України "Про державний кордон України", згідно з яким контрольовані прикордонні райони встановлюються, як правило, в межах території району, міста, селища, сільради, прилеглої до державного кордону України або до узбережжя моря, що охороняється органами Державної прикордонної служби України. До контрольованого прикордонного району включаються також територіальне море України, внутрішні води України і частина вод прикордонних річок, озер та інших водойм України і розташовані в цих водах острови.

Стаття 22 закону "Про державний кордон України" також пояснює, що прикордонна смуга встановлюється безпосередньо вздовж держкордону України на його сухопутних ділянках або уздовж берегів прикордонних річок, озер та інших водойм з урахуванням особливостей місцевості та умов, що визначаються Кабінетом Міністрів України. До прикордонної смуги не включаються населені пункти і місця масового відпочинку населення.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА