17:02 16.02.2015

Президент ветував закон, що подовжує право жінкам достроково виходити на пенсію

2 хв читати
Президент ветував закон, що подовжує право жінкам достроково виходити на пенсію

Президент України Петро Порошенко пропонує парламенту не подовжувати можливість жінкам у 55 років достроково виходити на пенсію.

Глава держави ветував раніше ухвалений парламентом закон про внесення змін до закону про загальнообов'язкове пенсійне страхування щодо вдосконалення пенсійного забезпечення і повернув його до Верховної Ради зі своїми пропозиціями.

Закон передбачає, що до 1 січня 2022 року право на достроковий вихід на пенсію за віком мають жінки, яким виконалося 55 років, за наявності страхового стажу не менш ніж 30 років і за умови звільнення з роботи.

Президент пропонує вилучити цю норму. "Враховуючи наявність упродовж останніх років дефіциту бюджету Пенсійного фонду України, який покривається за рахунок засобів державного бюджету, на сьогодні відсутнє фінансове забезпечення реалізації вказаного положення, що, за інформацією Кабінету Міністрів України, в 2015 році потребуватиме додаткові витрат у розмірі 387,5 млн грн", - зазначено в тексті пропозицій глави держави.

Згідно з нині чинним законодавством, достроковий вихід на пенсію таким жінкам дозволено до 1 січня 2015 року.

Крім того, ухвалений закон передбачає, що пенсіонер для нарахування пенсії за бажанням може надати довідку про заробітну плату, підтверджену початковими документами, за будь-які 60 календарних днів страхового стажу підряд до 1 липня 2000 року незалежно від перерв.

Верховна Рада продовжила можливість скористатися цим правом до 1 січня 2022 року. Згідно з нині чинним законодавством, цей період був обмежений 1 січня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА