15:46 13.03.2015

США допоможуть у реформуванні Генпрокуратури України - посол Пайєтт

2 хв читати
США допоможуть у реформуванні Генпрокуратури України - посол Пайєтт

Після підписання угоди між урядами України та США про допомогу у сфері правоохоронної діяльності і кримінальної юстиції Мін'юст США і Федеральне бюро розслідувань також допомагатимуть Генеральній прокуратурі України у реформуванні відомства, заявляє посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на прес-конференції після підписання угоди між українським та американським урядами Дж.Пайєтт сказав, що йтиметься тепер про тривалу підтримку реформ правоохоронних органів в Україні.

"У сьогоднішній угоді йдеться не лише про $26 млн (кошти від уряду США у рамках угоди про реформування правоохоронних органів України - ІФ). У ній йдеться про тривалу підтримку з боку США українського народу та конкретно уряду України в його роботі щодо впровадження тих очікувань, на які розраховував Майдан", - сказав посол.

Він пояснив, що документ, підписаний ним та главою МВС України Арсеном Аваковим, "підкреслює спільні цінності" України та США. "Ми разом працюватимемо над побудовою такого уряду, який є вільним від корупції, і поважатимемо права людей", - наголосив Дж.Пайєтт, зазначивши, що Україна може розраховувати на незмінну підтримку США.

"Особливо важливою буде наша робота з Генеральною прокуратурою. Генпрокуратура перетворилася на чорну діру корупції за антидемократичного режиму Януковича. Нова Генпрокуратура має бути авангардом нової України. Наше Міністерство юстиції та ФБР готові працювати з новою командою Генпрокуратури, і ця угода дає правову основу для цієї співпраці", - наголосив посол.

Він також додав, що США чекають на початок роботи в Україні Антикорупційного бюро і також співпрацюватимуть з цією структурою. Крім того, ця угода допоможе співпраці американської сторони з українськими прикордонниками.

"Ресурси, які надає ця угода, спрямовані на те, щоб підвищити ефективність прикордонників і поліпшити їхні тактичні можливості, зокрема в протистоянні тероризму", - додав Дж.Пайєтт.

Як повідомлялося, МВС України очікує найближчим часом надходження коштів від уряду США у рамках угоди про реформування правоохоронних органів України. На засіданні уряду в середу глава відомства Арсен Аваков повідомив, що кошти, які виділяються для реформування, в сумі $16,772 млн йдуть більшою своєю частиною на створення патрульної служби, а $9,636 млн - на реформування галузі кримінальної юстиції, зокрема боротьбу з корупцією. Базовим учасником проекту з реформування української міліції, за словами А.Авакова, є США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА