17:45 24.03.2015

Фракція "Народний фронт" чекає на звіт прокуратури про розслідування звинувачень Кабміну в корупції з боку відстороненого глави фінінспекції

2 хв читати
Фракція "Народний фронт" чекає на звіт прокуратури про розслідування звинувачень Кабміну в корупції з боку відстороненого глави фінінспекції

Парламентська фракція "Народний фронт" вимагає від Генеральної прокуратури України на найближчому засіданні Верховної Ради відзвітувати про розслідування звинувачень уряду в корупції, що прозвучали від усуненого з посади глави Державної фінансової інспекції Миколи Гордієнка.

"Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк публічно звернувся до Генеральної прокуратури з вимогою розслідувати інформацію Гордієнка. Тому наша фракція вимагає від ГПУ на найближчому засіданні Верховної Ради відзвітувати про результати розслідування і поставити точку в цій інформаційній кампанії проти українського уряду", - зазначено в поширеній у вівторок заяві фракції.

У заяві вказано, що саме М.Гордієнко, відсторонений прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком від посади голови Державної фінансової інспекції, "під загрозою кримінальної справи розпочав кампанію "корупційних звинувачень" під керівництвом деяких політичних сил".

"На основі цих звинувачень без фактів сьогодні розгортається масована атака на Кабінет Міністрів за підтримки окремих політичних сил усередині українського парламенту й за медійної підтримки окремих олігархічних груп. У прагненні розхитати ситуацію висувають вимоги створення тимчасової слідчої комісії та навіть усунення з посади прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, що, очевидно, призведе до дестабілізації роботи виконавчої вертикалі влади у складних соціально-економічних умовах і загрози відновленню активних бойових дій на фронті", - зазначено в заяві.

Крім того, у фракції "Народний фронт" звернулися до народних депутатів та фракцій коаліційної більшості із закликом "не розгойдувати ситуації всередині країни", оскільки внутрішньополітичні війни та політичні кризи в умовах війни становлять небезпеку для самого існування держави.

Як повідомлялося, М.Гордієнко звинуватив уряд А.Яценюка в корупції. "Результати перевірки державних підприємств свідчать, що після Революції гідності системну корупцію уряду Януковича й Азарова не було ліквідовано, вона тільки змінила керівників і стала частиною діяльності нового уряду. Тепер корупційні схеми в країні очолює уряд Яценюка", - заявив М.Гордієнко в ефірі "Шустер Live" 20 березня.

Прем'єр-міністр просить Генеральну прокуратуру провести розслідування з приводу звинувачень на адресу уряду з боку М.Гордієнка. "Я звернувся сьогодні до генерального прокурора України з тим, щоб Генеральна прокуратура розпочала розслідування звинувачень відстороненого керівника державної фінансової інспекції за усіма пунктами таких звинувачень, які були висловлені проти уряду", - сказав прем'єр на засіданні уряду 23 березня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА