13:22 27.03.2015

Сенат США закликає президента якомога швидше розпочати поставки летальної і нелетальної зброї Україні

2 хв читати
Сенат США закликає президента якомога швидше розпочати поставки летальної і нелетальної зброї Україні

Сенат США услід за нижньою палатою конгресу закликав президента Барака Обаму прискорити вирішення питання про постачання летальної зброї Україні.

У резолюції, яку одноголосно підтримала верхня палата Конгресу, зазначається, що 24 січня Маріуполь" зазнав ракетному обстрілу з території, що контролюється сепаратистами". У результаті атаки 30 мирних жителів загинули, 102 особи дістали поранення.

"Сенат засуджує атаку на Маріуполь бунтівниками, яких підтримує Росія", - йдеться в резолюції, ухваленій республіканським сенатором Роном Джонсоном,. що має рекомендаційний характер.

Документ закликає президента "приділити пріоритетну увагу і прискорити поставку летальної і нелетальної військової допомоги Україні, що відповідає національним інтересам і політиці Сполучених Штатів і було санкціоновано Актом на підтримку свободи в Україні від 2014 року".

Резолюція закликає Росію негайно припинити підтримку заколотників у Східній Україні, дозволити Україні відновити контроль над її міжнародно-визнаними кордонами і покласти край своїй військовій присутності на сході України".

У ній також міститься заклик до європейських країн посилити економічний тиск на Москву, щоб змусити її переглянути політику щодо України, повідомила в п'ятницю радіостанція "Голос Америки".

У резолюції особливо наголошується, що ніщо в ній не повинно тлумачитися як санкція на використання американської армії або оголошення війни.

Минулого понеділка палата представників конгресу переважною більшістю голосів ухвалила власну резолюцію, що закликає президента США поставити летальна зброю Україні.

Білий дім вже протягом кількох тижнів каже, що розглядає можливість поставок летальної військової допомоги Україні, але остаточне рішення наразі ще не ухвалено. У держдепартаменті США повідомляють, що представники адміністрації Обами обговорюють можливість надання летальної допомоги Україні, але хочуть побачити, чи дотримуватимуться Мінських угод із врегулювання українського конфлікту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА