13:29 09.04.2015

Рейтинг вище 5% утримують лише 4 з 6 парламентських політсил - опитування

1 хв читати
Рейтинг вище 5% утримують лише 4 з 6 парламентських політсил - опитування

Партії "Блок Петра Порошенко", "Самопоміч", "Опозиційний блок" і "Батьківщина" подолали б 5%-ний бар'єр для проходження до парламенту, якби вибори в Раду відбулися в найближчу неділю, свідчать дані соціологічного опитування, проведеного з 13 по 20 березня нинішнього року.

Соцдослідження проводили центр "Соціальний моніторинг" і Український інститут соціальних досліджень ім. Яременка спільно з відділом моніторингових досліджень соціально-економічних трансформацій Інституту економіки та прогнозування НАН України.

Згідно з результатами опитування, за "Блок Петра Порошенка" готові проголосувати 16,3% усіх опитаних, за "Самопоміч" - 9,1%, за "Опозиційний блок" - 6,1%, за "Батьківщину" - 5,6%. Водночас рейтинг парламентської партії "Народного фронту" знизився до 3,9%, Радикальної партії Олега Ляшка - до 4,1%.

Крім того, за "Свободу" і Комуністичну партію проголосували б за 2,3% опитаних, за "Сильну Україну" - 1,5%, "Правий сектор" - 2,9%, "Громадянську позицію" - 2,1%. Не брали б участі у виборах 27% респондентів, важко відповісти 16,2%.

Загалом було опитано 2,8 тис. респондентів у всіх регіонах України, окрім Криму. Опитування проводилося на територіях Донбасу, непідконтрольних Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА