14:14 22.05.2015

Amnesty International закликає ООН та міжнародних експертів направити місію в Україну для відвідування місць тримання полонених

2 хв читати
Amnesty International закликає ООН та міжнародних експертів направити місію в Україну для відвідування місць тримання полонених

Міжнародна неурядова організація Amnesty International закликає ООН та експертів терміново направити місію в Україну для відвідування всіх місць тримання полонених унаслідок конфлікту на сході країни.

"Amnesty International закликає відповідні установи ООН та експертів до відрядження термінової місії в Україну, щоб відвідати всі місця тримання полонених у зв'язку з конфліктом, зокрема неофіційні місця тримання під вартою. Серед таких установ мають бути: підкомітет із недопущення катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання; робоча група зі свавільних затримань та насильницьких зникнень і спеціальний доповідач із питань катувань", - йдеться у звіті організації про застосування катувань на сході України, представленому в п'ятницю в Києві.

Представляючи доповідь на брифінгу, заступник директора програми Amnesty International щодо Європи та Центральної Азії Денис Кривошеєв звернувся до офіційного Києва з тим, щоб усі повідомлення про застосування катувань із боку сил АТО було перевірено.

"Хочу почути позицію України про повну неприпустимість катувань. Але наша головна вимога - провести розслідування всіх повідомлень про катування... Є інформація про застосування катувань із боку сил, що підпорядковуються Києву. Всю її необхідно перевірити", - наголосив він.

Д.Кривошеєв також закликав українську сторону вжити всіх заходів для розслідування інформації про факти жорстокого поводження, що мали місце на не підконтрольних Києву територіях.

Водночас він звернувся до сторін конфлікту, щоб вони відмовилися від застосування катувань та жорстокого поводження з полоненими і дотримувалися міжнародного права.

"Катування та жорстоке поводження - це військовий злочин. За ці конкретні дії люди мають понести відповідальність, хоч би з якого боку вони брали участь у конфлікті", - наголосив Д.Кривошеєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА