17:38 26.05.2015

Будівельна амністія в Україні набула чинності

2 хв читати
Будівельна амністія в Україні набула чинності

Порядок безоплатного оформлення прав власності на нерухоме майно громадян, збудоване до 2011 року, набув чинності, повідомляється на сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) у вівторок.

Відповідний наказ Мінрегіону №79 "Про затвердження Порядку прийняття в експлуатацію і проведення технічного обстеження індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, громадських будівель та будівель і споруд сільськогосподарського призначення I та II категорій складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт" оприлюднено 26 травня.

"Порядок дає можливість досягнути основної мети закону України - оформлення прав власності на нерухоме майно, що належить громадянам, побудоване в попередні роки", - наводить Мінрегіон слова заступника міністра Романа Абрамовського.

За його словами, абсолютна більшість приватних будинків, які планується ввести в експлуатацію за цим порядком, мають площу до 300 кв. м.

Порядок передбачає можливість введення в експлуатацію індивідуальних житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, побудованих у період із 1992-го по 2011 рік, а також нескладних громадських будинків і будівель сільськогосподарського призначення(I та II категорій складності).

Приймати в експлуатацію такі об'єкти будуть органи державного архітектурно-будівельного контролю до 31 грудня 2015 року безоплатно. Відповідне рішення має бути ухвалене протягом десяти робочих днів із дня подання заяви власниками земельних ділянок, на яких розміщені об'єкти будівництва, за результатами технічного обстеження.

Технічне обстеження індивідуальних житлових будинків площею до 300 кв. м здійснюватиметься за спрощеною процедурою під час технічної інвентаризації об'єкта і одним сертифікованим фахівцем із технічної інвентаризації з відміткою в технічному паспорті.

Для об'єктів більшої площі технічна інвентаризація та технічне обстеження здійснюються двома різними фахівцями - сертифікованим фахівцем з технічної інвентаризації та сертифікованим фахівцем із технічного обстеження. Відповідно оформлятимуться два документи - технічний паспорт і технічний звіт про обстеження.

Як повідомлялося, наприкінці січня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон №92-VIII "Про внесення змін до закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, побудованих без дозволу на виконання будівельних робіт".

Спрощений порядок прийняття в експлуатацію самовільно зведених індивідуальних житлових і господарських об'єктів I та II категорій складності в Україні діятиме до 31 грудня 2015 року.

Законом, зокрема, уточнено положення з питань прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, збудованих до 12 березня 2011 без дозволу на виконання будівельних робіт: індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель та споруд тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА