16:10 04.06.2015

Джемілєв на міжнародній конференції у Бішкеку розповів про шляхи розв’язання Кримської кризи

1 хв читати
Джемілєв на міжнародній конференції у Бішкеку розповів про шляхи розв’язання Кримської кризи

Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, екс-голова меджлісу кримських татар, народний депутат Мустафа Джемілєв назвав три головні вимоги, які, на його думку, дадуть змогу вирішити Кримську кризу.

"Росія зобов'язана відкрити доступ до Криму для моніторингових груп не лише міжнародних організацій. Такий доступ повинен бути наданий і представникам уряду України", - сказав М.Джемілєв, виступаючи в четвер у Бішкеку на міжнародній конференції "Питання міграції в Центральній Азії", - повідомляється на офіційній сторінці уповноваженого в Facebook.

Крім того, зазначив він, Російська Федерація, що анексувала півострів, згідно з IV Женевською конвенцією зобов'язана виконувати закони держави-суверена в Криму, тобто закони України.

"Часом ми, звертаючи увагу на важкі наслідки тих чи інших обставин, не говоримо про причини їх виникнення. Приділяючи увагу сотням і тисячам фактів зникнення безвісти людей в Україні, ми не говоримо про те, що агресія Кремля служить тому першопричиною. Російська Федерація повинна негайно звільнити всі окуповані території в Криму та на Донбасі", - зазначив уповноважений президента.

Організаторами міжнародної конференції "Питання міграції в Центральній Азії" є жогорку кенеш (парламент - ІФ) Киргизстану та Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА