17:35 05.06.2015

"Опозиційний блок" оскаржив у Конституційному Суді закони щодо декомунізації

1 хв читати
"Опозиційний блок" оскаржив у Конституційному Суді закони щодо декомунізації

До Конституційного Суду надійшло чотири подання народних депутатів України з фракції "Опозиційний блок" щодо конституційності законів про декомунізацію.

Як повідомляє прес-служба КС, всі чотири подання надійшли в п'ятницю.

Зокрема, три подання підписали по 50 депутатів, і вони просять КС розглянути питання про конституційність законів "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років", "Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років" та "Про правовий статус і пам'яті борців за незалежність України у XX столітті".

Під ще одним поданням про конституційність закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їхньої символіки" стоять підписи 49-ти депутатів.

Як повідомили в прес-службі, подання підписали, зокрема, народні депутати з фракції "Опозиційного блоку" Юрій Бойко, Олександр Вілкул, Вадим Рабинович.

Згідно з регламентом КС, подання передано на вивчення до секретаріату суду.

Як повідомлялося, Верховна Рада 9 квітня ухвалила ці закони, президент України Петро Порошенко підписав їх 15 травня, в газеті "Голос України" закони були оприлюднені 20 травня і вступили в дію з 21 травня.

Згідно із законами, в Україні забороняється радянська символіка, засуджується комуністичний режим, відкриваються архіви радянських спецслужб і визнаються борцями за незалежність України воїнів УПА та інші націоналістичні організації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА