17:56 17.06.2015

Порошенко запропонував колишньому прем'єрові Британії Блеру долучитися до консультативної ради реформ при президентові України

2 хв читати
Порошенко запропонував колишньому прем'єрові Британії Блеру долучитися до консультативної ради реформ при президентові України

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із прем'єр-міністром Великої Британії в 1997-2007 роках Тоні Блером, під час якої запросив його долучитися до Консультативної міжнародної ради реформ при українському президентові.

"Глава держави запросив Т.Блера поділитися його досвідом державного управління у рамках Консультативної міжнародної ради реформ при президентові України", - зазначено в повідомленні, оприлюдненому на сайті глави Української держави в середу.

П.Порошенко в розмові з Т.Блером наголосив, що Україна зараз єдина, як ніколи, а українці демонструють свою відданість європейському вибору. "Незважаючи на війну, ми маємо можливість проводити реформи", - зазначив президент України.

Глава держави особливо наголосив на унікальному волонтерському русі, який охопив усю країну. "Кожен зараз робить усе можливе, щоб підтримати країну в ці скрутні часи", - заявив П.Порошенко.

У свою чергу, Т.Блер висловив свою тверду підтримку Україні, її незалежності, суверенітету і територіальній цілісності. "Ви постали зараз перед великими викликами як у безпеці, так і в реформах", - зазначив він.

Британський політик наголосив, що світова спільнота має велике бажання підтримувати Україну, і поцікавився баченням президента, яка саме практична міжнародна допомога потрібна. "Це підхід справжнього друга України", - відповів на це П.Порошенко.

Глава Української держави згадав, що в 2005 році, під час Помаранчевої революції Т.Блер заявив, що Україна буде членом Європейського Союзу.

П.Порошенко зазначив, що травневий саміт "Східного партнерства" в Ризі надав українським громадянам перше практичне підтвердження європейської солідарності, усунувши політичні перешкоди на шляху до безвізового режиму з ЄС.

Як повідомлялося, в травні 2015 року П.Порошенко підписав указ про створення Консультативної міжнародної ради реформ при президентові України. До складу Ради увійшли глава комітету із закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок, європарламентар Яцек Саріуш-Вольскі, екс-глава МЗС Швеції Карл Більдт, екс-прем'єри Словаччини Міколас Дзурінда і Литви Андерс Кубіліус, а також економіст Андерс Аслунд.

Згідно з указом, очолив орган колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі, пізніше призначений главою Одеської облдержадміністрації.

Також висловив бажання увійти до Ради екс-президент Польщі Олександр Квасьнєвський.

У свою чергу, 15 травня сенатор США Джон Маккейн відхилив запрошення вступити до складу Дорадчої міжнародної ради реформ, пояснивши це обмеженнями, прописаними в Конституції США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА