14:40 09.07.2015

Питання Криму не закрите для міжнародного співтовариства - Клімкін

2 хв читати
Питання Криму не закрите для міжнародного співтовариства - Клімкін

Питання Криму не закрите для міжнародного співтовариства, його окупацію РФ ніколи не визнає міжнародне співтовариство, заявляє міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Жодна держава, для якої права людини, міжнародне право та міжнародна безпека не порожні слова, ніколи не визнає російської окупації Криму і злочинні рішення, ухвалені Російською Федерацією", - сказав П.Клімкін у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи заяву глави МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що питання з Кримом нібито закритий.

За словами українського міністра, дії РФ спрямовані на ізоляцію півострова і його жителів. "Росія закрила Крим світу. Росія також закрила Крим для тих жителів півострова, які хочуть жити на рідній землі в умовах свободи і процвітання. І щоб над ними не знущалася окупаційна влада, забираючи останні громадянські права і позбавляючи надії на гідне життя", - сказав він.

Крім того, П.Клімкін вважає пропозицію російської сторони про створення групи парламентаріїв з ЄС, США та України для обговорення ситуації на Донбасі доцільною лише у разі, якщо РФ буде готова залишити Крим і Донбас.

"Думаю, ПА ОБСЄ, так само як і ПАРЄ, більш ніж чітко продемонструвала свою позицію стосовно дій Росії. Запропонований моїм колегою діалог можливий, якщо в його рамках російські парламентарії готові обговорювати питання виведення з території України регулярних російських військ, припинення постачання зброї терористам, відновлення контролю України над кордоном з Росією, а також впливати на російське керівництво, щоб воно припинило агресію проти нашої держави", - наголосив П.Клімкін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА