17:14 17.07.2015

Порошенко указом створив робочу групу з питань запровадження міжнародного механізму притягнення до відповідальності осіб, винних у збитті МН-17

2 хв читати
Порошенко указом створив робочу групу з питань запровадження міжнародного механізму притягнення до відповідальності осіб, винних у збитті МН-17

Президент України Петро Порошенко підписав указ про утворення робочої групи з питань, пов'язаних із запровадженням міжнародного механізму притягнення до відповідальності осіб, винних у збитті пасажирського літака авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" 17 липня 2014.

У тексті відповідного указу, оприлюдненого на сайті глави Української держави, така робоча група створюється "з метою підготовки погодженої міжнародно-правової позиції України в процесі впровадження міжнародного механізму притягнення до відповідальності осіб, винних у збитті пасажирського літака".

Згідно з указом, керівником робочої групи призначається заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

До складу робочої групи входять заступник міністра інфраструктури України - керівник апарату Володимир Омелян, начальник Головного слідчого управління Служби безпеки України Григорій Остафійчук, директор департаменту Європейського Союзу Міністерства закордонних справ України Всеволод Ченцов, заступник міністра юстиції України Антон Янчук, а також заступник генерального прокурора України, заступник керівника робочої групи (за згодою) Віталій Касько.

"Надати керівникові робочої групи право вносити у разі потреби зміни до її персонального складу, залучати до роботи в ній працівників органів державної влади, підприємств, установ і організацій (за згодою їх керівників), отримувати в установленому порядку від органів державної влади необхідні для роботи документи і матеріали", - зазначено в указі.

Цим документом затверджено директиви робочої групі на міжнародні заходи, пов'язані з вирішенням питання про притягнення до відповідальності осіб, винних у катастрофі "Боїнга" (додаються, таємно).

Кабінету Міністрів доручено забезпечити фінансування витрат, пов'язаних із участю представників робочої групи в міжнародних заходах, пов'язаних з вирішенням цього питання.

Як повідомлялося, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий на сході України 17 липня 2014 року. На його борту перебувало 298 осіб, усі вони загинули. З них - 192 підданих Нідерландів (один мав і громадянство США), 44 громадяни Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 – Великобританії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один - Нової Зеландії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА