17:25 24.07.2015

Президент ветував закон, що змінює процедуру нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам – глава Мінсоцполітики

2 хв читати
Президент ветував закон, що змінює процедуру нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам – глава Мінсоцполітики

Президент України Петро Порошенко застосував право вето щодо законопроекту №2676 про внесення змін до закону "Про житлово-комунальні послуги" (щодо нарахування субсидій пенсіонерам і інвалідам), повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко.

"Президент України захистив права пенсіонерів та інвалідів на отримання субсидій і ветував закон 2676", - написав глава Мінсоцполітики в п'ятницю в "Твіттері".

Як повідомлялося, Верховна Рада України на засіданні 19 червня 229 голосами прийняла за основу і в цілому законопроект №2676 про внесення змін до закону "Про житлово-комунальні послуги" (щодо нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам).

Один із співавторів закону, керівник фракції Радикальної партії Олег Ляшко, представляючи ініціативу з трибуни Верховної Ради, наголосив, що суттю законопроект є автоматичне нарахування субсидій на житлово-комунальні послуги для пенсіонерів та інвалідів. "У Пенсійному фонді, в Соціальному фонді є всі дані щодо пенсіонерів, інвалідів. Немає потреби їм заповнювати папірці. Взяли дані із соціального відділу і оформили людині субсидію", - пояснив він.

За словами політика, така автоматична процедура нарахування субсидій торкнеться 14 млн громадян України.

Водночас співавтор законопроекту Олена Бабак (фракція "Самопоміч") заявила: "Пропонується надати можливість самотнім пенсіонерам та інвалідам без звернення до служб соціального захисту населення мати можливість розгляду їх особистих справ службами соціального захисту за зверненням до Пенсійного фонду і отримати інформацію в автоматичному режимі. Якщо людині призначено таку субсидію, то вона її отримає".

Між тим, міністр соціальної політики Павло Розенко вважає, що депутати замість спрощення процедури отримання субсидій пенсіонерами та інвалідами взагалі позбавили їх такої можливості, ухваливши цей закон. Зокрема, його обурило, що депутати ухвалили рішення про необхідність інвалідам і пенсіонерам надавати довідки про доходи для отримання субсидії, тоді як уряд скасував таку необхідність.

"У першому абзаці написано про те, що субсидії мають надаватися без звернення громадянина. Тобто, місцевий орган влади має використовувати, напевно, екстрасенсорні методи, щоб визначити бажання людини отримати субсидію. Хтось може сказати, як це виглядатиме?", - написав міністр соцполітики.

"Ну а далі взагалі шедевр: непрацюючим і працюючим пенсіонерам, працюючим і непрацюючим інвалідам, членам їхніх сімей потрібно здати довідки про доходи громадян. Уряд лише скасував збір будь-яких довідок, заборонивши вимагати їх у людей, а нардепи вирішили знову пустити пенсіонерів та інвалідів всіма колами пекла, збираючи нікому не потрібні довідки. Не законопроект, а вершина абсурду!", - додав П. Розенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА