18:30 06.08.2015

Візит секретаря Радбезу РФ до Криму є загрозою безпеці в регіоні та викликом світовій спільноті - МЗС України

2 хв читати
Візит секретаря Радбезу РФ до Криму є загрозою безпеці в регіоні та викликом світовій спільноті - МЗС України

Міністерство закордонних справ України з обуренням сприйняло візит 5 серпня секретаря Ради безпеки Російської Федерації Миколи Патрушева до тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

Як зазначено в оприлюдненому в четвер коментарі МЗС України, візит М.Патрушева, а також проведення ним наради з "питань протидії загрозам національної безпеки Російській Федерації" за участю незаконних посадових осіб незаконних органів влади, створених на території півострова", українська сторона розцінює як загрозу стабільності та безпеці в Причорноморському регіоні та виклик світовій спільноті.

"МЗС розцінює візит М.Патрушева, а також проведення ним в умовах прискореної мілітаризації півострова такої наради як пряму загрозу стабільності та безпеці в Причорноморському регіоні, а також як черговий виклик світовій спільноті", - йдеться в документі.

У зв'язку з цим українське зовнішньополітичне відомство надіслало ноту протесту до МЗС Росії, в якій звернуло увагу на "відверте нехтування російською стороною базовими нормами міжнародного права та позицією світової спільноти, зафіксованою в резолюції ГА ООН А/RES/68/262 "Територіальна цілісність України", Бакинській декларації та Резолюції Парламентської асамблеї ОБСЄ (28 червня - 2 липня 2014 року), Гельсінській декларації Парламентської асамблеї ОБСЄ (5-9 липня 2015 року)".

МЗС укотре наполягає на неприпустимості здійснення неузгоджених з Україною візитів посадових осіб Російської Федерації на тимчасово окуповану територію АР Крим та Севастополя, а також "вимагає невідкладних пояснень причин виявлення демонстративної неповаги до чинного законодавства України та норм міжнародного права".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньяху домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА