16:00 10.08.2015

Клімкін за дорученням Порошенка проведе переговори з главами МЗС "Нормандської четвірки" щодо ситуації на Донбасі

2 хв читати
Клімкін за дорученням Порошенка проведе переговори з главами МЗС "Нормандської четвірки" щодо ситуації на Донбасі

Президент України Петро Порошенко доручив голові українського зовнішньополітичного відомства Павлу Клімкіну провести невідкладні консультації на рівні міністерств закордонних справ Німеччини, Франції та Росії ("Нормандська четвірка").

"Доручив міністрові Павлу Клімкіну провести термінові консультації на рівні МЗС країн "Нормандської четвірки" щодо розвитку ситуації на Донбасі", - йдеться в офіційному акаунті у Twitter П.Порошенка, оприлюдненому в понеділок.

Пізніше глава МЗС України у своєму акаунті у "Twitter" повідомив, що обговорить зі своїми колегами з Франції, Німеччини та Росії це питання.

"За дорученням Порошенка проведу розмову з главами МЗС "Нормандської четвірки", - написав П.Клімкін.

Як повідомлялося, в ніч на понеділок, 10 серпня, бойовики після потужної артилерійської підготовки атакували силами батальйонно-тактичної групи, посиленої бронетехнікою, ротний опорний пункт 72-ъ бригади у напрямку Новоласпа-Старогнатівка.

Українські військові зупинили наступ і спроби бойовиків прорвати оборону, після чого перейшли в контратаку. У результаті бойового зіткнення угруповання бойовиків відступили, а українські військовослужбовці просунулися вперед до трьох кілометрів, закріпившись на домінуючих висотах.

Після цього, об 11:10 терористичні угруповання із застосуванням реактивних систем залпового вогню здійснили обстріл позицій 72-ї окремої механізованої бригади в районі населеного пункту Старогнатівка.

У МЗС України повідомили, що за дорученням президента України українське зовнішньополітичне відомство "невідкладно проінформує діючого голову ОБСЄ, держави-учасниці "нормандського формату", ЄС та НАТО про загострення ситуації на Донбасі та загрозу зриву плану мирного врегулювання", і додали, що українські дипломати також перебувають у постійному контакті зі СММ ОБСЄ і сприяють тому, щоб місія могла виконувати свій мандат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Великої Британії Сунак: Путін не зацікавлений у справедливому мирі

Гарріс Зеленському: Сполучені Штати поділяють ваше бачення закінчення цієї війни та припинення страждань українського народу

Кулеба і Боррель обговорили прогрес України на шляху в ЄС і постачання зброї

Президент Єврокомісії: Заморожування конфлікту сьогодні, в той час як війська РФ окупують територію України, не є відповіддю

Шольц: Припинення вогню без переговорів і дорожньої карти до справедливого миру легітимізує захоплення РФ української землі

У G7 закликали КНР чинити тиск на РФ, щоб та припинила агресію проти України - комюніке

РФ має заплатити понад $486 млрд за завдані Україні збитки, триває пошук шляхів змусити її зробити це - декларація лідерів G7

Київрада встановила прозорі правила в роботі МАФів

Порошенко пропонує план термінових заходів для захисту від енергетичного колапсу

Лідери G7 досягли політичної угоди щодо використання доходів від заморожених активів РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА