18:03 25.08.2015

Amnesty International закликає звільнити українців Сєнцова і Кольченка або забезпечити справедливий судовий процес

2 хв читати
Amnesty International закликає звільнити українців Сєнцова і Кольченка або забезпечити справедливий судовий процес

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International називає вирок російського суду щодо громадян України Олега Сєнцова і Олександра Кольченка, як і весь судовий процес, "глибоко помилковим" і закликає до звільнення цих українців або до справедливого суду.

"Весь цей процес був влаштований з метою передачі сигналу. Він був використаний у російській пропагандистській війні проти України і схожий на показові процеси над дисидентами сталінської епохи. Цей процес був глибоко помилковим. Достовірні свідчення про застосування тортур та інших видів жорстокого поводження були проігноровані судом. Як Сєнцов, так і один з головних свідків звинувачення, стверджували, що їх катували", - заявив прес-секретар Amnesty International Ukraine Богдан Овчарук, присутній на винесенні вироку українцям у вівторок, йдеться в прес-релізі організації.

В Amnesty International впевнені, що будь-які свідчення, отримані шляхом тортур чи інших видів жорстокого поводження, мають бути відкинуті, звинувачення у "тероризмі" мають бути зняті, а О. Сєнцов і О. Кольченко мають бути "або звільнені, або постати перед справедливим цивільним судом".

"Міжнародне гуманітарне право вимагає, щоб Росія, як держава, що окупувала Крим, здійснювала кримінальне переслідування будь-яких підсудних у цивільних судах за українським законодавством", - наголосили у правозахисній організації.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону у вівторок виніс обвинувальний вирок стосовно українського режисера Олега Сєнцова у справі про підготовку терактів у Криму. О. Сєнцов засуджений до 20 років колонії суворого режиму. Другий підсудний О. Кольченко був засуджений російським судом до 10 років ув'язнення у виправній колонії суворого режиму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА