17:00 27.08.2015

Мінінформполітики України вивчить діяльність російських ЗМІ, що мовлять у Криму кримськотатарською мовою

2 хв читати
Мінінформполітики України вивчить діяльність російських ЗМІ, що мовлять у Криму кримськотатарською мовою

Міністерство інформаційної політики України перевірить діяльність російського державного телеканалу "Міллет" і радіостанції "Ветан седаси", мовлення яких відбуватиметься кримськотатарською мовою, повідомив радник міністра інформполітики Сергій Костинський кримськотатарському інформаційному агентству QHA.

Як повідомляє в четвер прес-служба Мінінформполітики, С.Костинський зазначив, що питання про правомірність мовлення подібних ЗМІ на території України буде внесено до порядку денного засідання Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення та радіомовлення, що діє при міністерстві.

Радник міністра розповів, що комітет вивчить, яку матеріально-технічну базу використовують "Міллет" і "Ветан седаси" та на яких частотах вони мовитимуть у Криму. Він також наполягає на вивченні питання, чи є правомірною комерційна співпраця між російськими державними підприємствами, що працюють на окупованій території, з європейськими компаніями, і чи відповідає контент таких ЗМІ нормам європейського законодавства.

С.Костинський заявив, що міністерство готує сигнального листа Національній раді з питань телебачення і радіомовлення України. "Це може викликати заборону на включення телеканалу до пакетів українських операторів кабельного ТБ, якщо буде виявлено порушення українського законодавства", - сказав він.

У Мінінформполітики нагадали, що так званий голова "держкомітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян Республіки Крим" Заур Смирнов заявив про те, що державні російські ЗМІ, телеканал "Міллет" і радіостанція "Ветан седаси" мовитимуть не лише в Криму, а й на території України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА